TBI Bank se pare ca va fi urmatoarea institutie financiar-bancara din Romania. Companie va depune actele de infiintare in acesta primavara, potrivit presei centrale. TBIH Financial Services Group din Olanda, care detine pe piata locala doua Institutii Financiare Nebancare (IFN) – TBI Credit, specializata in credite de consum si compania de leasing TBI Leasing – va aduce pe piata locala o noua banca, au declarat pentru Money.ro surse din piata. Cel mai probabil, noua institutie se va numi TBI Bank si va functiona ca o entitate total separata de TBI Credit. Grupul nu a depus inca la Banca Nationala a Romaniei documentatia pentru autorizarea noii banci, dar este posibil ca acest lucru sa aiba loc anul acesta.

TBIH Financial Services Group este unul din cele mai importante institutii de servicii financiare din Europa Centrala si de Est pe segmentul de retail banking, consumer finance, leasing si ipotecar, cu active totale de 1,4 miliarde de euro. Originara din Olanda, TBIF opereaza in Bulgaria, Romania, Rusia si Ucraina. In decembrie 2010, grupul detinea in total in jur de 4.300 de angajati. Pe plan local, TBI Credit IFN SA a raportat in 2010, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor Publice, un profit net de 12,26 milioane de lei. TBI Leasing a raportat in aceeasi perioada un profit net de 10,7 milioane de lei. Contactati de Money.ro, oficialii TBI Credit nu au oferit nicio informatie referitoare la noua institutie bancara care se va lansa in Romania.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)