Celebra chemare a preotilor din noaptea de Inviere ”Veniti de luati lumina!” poate fi folosita si in domeniul bancar, acolo unde bancile striga in cor ”Veniti de luati credite!”. In ultimele zile, mai multe institutii de credit au lansat oferte speciale pentru imprumuturi prin diminuarea costurilor, cu scopul precis de a readuce la viata creditarea. Chiar daca interesul romanilor pentru finantare pare a se afla la cel mai jos nivel, bancile si-au dat seama ca nu pot sta cu mainile in san si sa astepte o minune. In consecinta, s-au pus pe treaba, in sensul nascocirii unor promotii, care sa creasca atractivitatea produselor de finantare.

BCR solicita doar 3 acte pentru creditele fara garantii si ofera 200 de lei cadou

BCR simplifica documentatia pentru evaluarea cererilor de credite si solicita numai 3 acte pentru acordarea creditului de nevoi personale fara garantii: adeverinta de salariu, fisa fiscala si factura de utilitati. Cea mai mare banca din sistem ataca piata creditelor inghetate, cele de nevoi fara garantii, resuscitand-o cu o promotie: intre 1 aprilie – 31 mai 2012 BCR lanseaza o campanie de promovare a creditelor de nevoi personale si ofera 200 lei clientilor care revin cu cele 3 documente corecte si complete in termen de 5 zile de la data pre-evaluarii in vederea contractarii unui credit de nevoi personale, DIVERS BCR. Banca ofera inca 50 lei bonus pentru clientii care opteza si pentru un card de credit BCR, POWERCARD BCR / BCR Wizz Air. In plus, BCR ofera gratuit asigurarea de viata la BCR Asigurari de Viata VIG.

In cadrul campaniei, BCR vinde credite de nevoi personale cu dobanda fixa incepand de la 15,90% (DAE 18,01%). Clientii cu istoric BCR (client care are un istoric cu banca, incaseaza salariul in cont curent la BCR, a avut un comportament bun de plata, etc.) pot accesa pana la 88.000 lei pe 5 ani, fara garantii. Termenul de rambursare urca pana la 10 ani in cazul creditelor care refinanteaza credite acordate inainte de 31.10.2011. Principalele beneficii ale creditelor DIVERS BCR sunt: rata lunara mica si fixa pe toata perioada de creditare, asigurarea de viata  gratuit la BCR Asigurari de Viata VIG si , pentru o asigurare complexa ce ofera pana la 24 de rate lunare platite de banca in caz de somaj.

Principalele beneficii aduse de plata cu cardul de credit POWERCARD BCR / BCR Wizz Air sunt: cumparaturi cu 0% dobanda (prin programul de 12 rate cu dobanda 0% la comerciantii parteneri BCR / pana la 53 zile perioada de gratie cu dobanda 0%), programul de loialitate, reducerile de pana la 30% la comerciantii parteneri BCR, servicii gratuite de plati facturi la ATM BCR, asigurare gratuita de protectie a cumparaturilor

Promotie BRD la creditele de nevoi in lei

BRD desfasoara in perioada 9 aprilie – 30 iunie 2012 o promotie la creditele de nevoi personale in lei, in cadrul careia clientii vor beneficia de una dintre cele mai atractive dobanzi ale momentului si nu vor plati comisioanele de analiza a dosarului de credit si de rambursare anticipata, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Dobanda Anuala Efectiva „all inclusive” (costul total al creditului, care incorporeaza dobanda nominala si toate celelalte costuri legate de finantare) propusa de BRD in cadrul promotiei sale de primavara este de 12,15%*. „si in aceasta primavara venim in intampinarea clientilor nostri cu o surpriza placuta. Dorim sa le ramanem aproape, sa fim prima optiune a celor care vor un credit si, in acest context, continuam sa comunicam transparent, cu ajutorul Dobanzii Anuale Efective in prim plan, ajutandu-i astfel pe clientii nostri sa se orienteze usor si sa aiba confortul unei decizii corecte”, spune Gheorghe Marinel, Directorul General adjunct al BRD, coordonatorul activitatilor comerciale, de marketing si al retelei BRD.

Clientul are posibilitatea alegerii formulei de creditare pe care o doreste. Optiunile pornesc de la perioada de creditare (maximum cinci ani), cuantumul (pana la maximum 65.000 de lei) sau modalitatea de rambursare (in rate constante sau descrescatoare). Clientul poate solicita o perioada de gratie la capital de pana la 6 luni. La acordarea creditului sunt luate in calcul orice fel de venituri – de la salarii, pensii, venituri din activitati independente, pana la dividende, venituri din chirii sau rente viagere; nu se solicita garanti si nici o alta garantie suplimentara. BRD isi asteapta clientii in toate cele peste 940 de unitati din reteaua bancii si pe www.brd.ro, consilierea si pre-acceptarea fiind posibile inclusiv la TelVerde 0800 803 803.

UniCredit Tiriac Bank promoveaza un imprumut garantat cu ipoteca exclusiv in lei

UniCredit Tiriac Bank vine in sprijinul clientilor care doresc sa elimine din start riscul valutar si sa stie exact, pentru o perioada lunga, care este rata lunara de plata pentru creditul contractat, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii. Oferta este una dintre cele mai avantajoase din piata din punctul de vedere al costurilor, cu o dobanda de doar 8,3% pentru creditele ipotecare si 8,7% pentru creditele de investitii imobiliare.

Practic, UniCredit Tiriac Bank a lansat noi produse de creditare cu ipoteca, exclusiv in lei, cu dobanda fixa pentru primii 3 ani. Este vorba despre credite cu garantie imobiliara, respectiv: credit imobiliar, credit ipotecar, credit de investitii imobiliare sau credit de refinantare Umbrella.

”Structura de costuri este foarte transparenta si avantajoasa pentru intreaga perioada pe care deruleaza creditul : dobanda este fixa in primii 3 ani, iar din al patrulea an dobanda este variabila (Robor 1M/3M/6M + 4% pentru creditele ipotecare sau Robor 1M/3M/6M + 5% pentru creditele de nevoi personale cu garantie imobiliara)”, se arata in comunicatul de presa.

”Pentru ca suntem constienti de faptul ca inca traversam o perioada plina de provocari si pentru ca dorim sa respectam nevoile tuturor clientilor nostri, am dorit sa punem la dispozitie o varianta foarte avantajoasa de finantare pentru cei care au venituri in lei si care doresc sa fie protejati de fluctuatiile cursului de schimb fata de principalele valute: euro si dolarul american”, a declarat Bogdan Spuza, Director Marketing si Segmente in cadrul Diviziei Retail a UniCredit Tiriac Bank.

Volksbank reintra pe piata creditelor de consum dupa 3 ani de pauza

Volksbank lanseaza Creditele de consum fara ipoteca imobiliara. Noile credite de nevoi personale sunt disponibile in Lei. Singurul cost este dobanda, in prezent de 12,59%, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii. „Lansarea Creditului de consum fara ipoteca imobiliara completeaza portofoliul de produse al Volksbank Romania. Ramanem consecventi principiului ca produsele Volksbank trebuie sa fie usor de inteles si cu structuri simple de cost, de aceea toate comisioanele sunt incluse in dobanda”, declara Marius Istrati, seful departamentului de Retail Product Development din Volksbank.

Pentru creditul de consum fara ipoteca imobiliara nu se percep comisioane de analiza sau de administrare credit, iar asigurarea de viata este oferita gratuit de catre banca. Durata maxima de rambursare este de 5 de ani. Dobanda este singurul cost lunar aferent creditului, aceasta fiind, in prezent, de 12,59%, reprezentand ROBOR la 6 luni, la care se adauga o marja fixa de 7,5%. Creditul de consum poate fi utilizat inclusiv pentru refinantarea unor imprumuturi acordate de alte banci. in acest caz, dobanda este mai mica cu un punct procentual (11,59%), marja fixa fiind de 6,5 %. Dobanda la creditul de consum fara ipoteca este actualizata semestrial, in functie de fluctuatiile indicatorului Robor 6M.

Carpatica reduce dobanzile la creditele ipotecare si de refinantare

Banca Comerciala Carpatica este alaturi de clientii persoane fizice lansand doua noi promotii pentru creditele OneSmart si Casa 9, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii. Pentru cererile de credit de refinantare OneSmart depuse pana la data de 31 mai 2012, dobanda la creditele in lei este redusa cu aproape 1 punct procentual fata de dobanda standard, iar pentru solicitarile de credit imobiliar/ ipotecar Casa 9, reducerea de dobanda ajunge pana la aprox. 0,5 puncte procentuale fata de cea standard.

Astfel, pentru ambele credite solicitate in lei, Banca Comerciala Carpatica percepe o dobanda promotionala calculata in functie de ROBOR la 6 luni + marja fixa de 3.45%. Aceste promotii sunt valabile pentru toate cererile de credit depuse pana la data de 31 mai 2012. In cazul in care clientii beneficiaza de alte reduceri/promotii / discounturi aferente acestor credite, ei vor avea posibilitatea sa aleaga care campanie/promotie sa fie aplicabila solicitarii de acum.

“Nu suntem la prima campanie de costuri promotionale pentru creditele adresate clientilor persoane fizice pentru ca intelegem nevoile lor si ne straduim sa avem mereu o oferta cat mai atractiva de costuri. Promotiile se refera la creditele in lei, deoarece ne dorim sa urmam tendinta din piata si sa incurajam creditarea in moneda nationala, protejandu-ne clientii de riscul valutar. Acum, in prag de sarbatori, prin aceste promotii, contribuim si noi la mentinerea unui buget pozitiv pentru toti cei interesati de accesarea unui credit.”, afirma Georgiana Coanda, Director Executiv Retea Retail.

OTP Bank scade din nou dobanda la creditele de nevoi in lei

OTP Bank vine in intampinarea clientilor sai cu o scadere suplimentara a dobanzii la creditele de nevoi personale in lei, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Pana la data de 29 iunie 2012, clientii bancii pot beneficia de o dobanda promotionala de numai 14,05%* (DAE – 14,99%*), la creditele de nevoi personale in lei si de un termen de aprobare extrem de rapid, de numai 48 de ore. Creditul ofera siguranta ratelor lunare egale cu dobanda fixa si nu are restrictii cu privire la utilizarea acestuia. Astfel, clientii isi pot planifica mai bine cheltuielile personale, fara griji in privinta fluctuatiilor cursului valutar.

OTP Bank recomanda acest tip de credit clientilor care obtin venituri in lei. Acestia pot opta pentru un credit nou sau pentru refinantarea unor credite deja existente. Banca pune la dispozitia clientilor avantaje multiple, precum:
* rate lunare egale, fixe pe intreaga perioada de acordare a creditului, indiferent de variatia ROBOR;
* documentatie simplificata;
* aprobare rapida, in doar 48 de ore de la depunerea documentatiei complete;
* 0% comision de deschidere si administrare cont curent, pe intreaga perioada de derulare a creditului;
* 0% comision lunar de administrare credit;
* 0% comision pentru schimbarea datei de scadenta a ratelor;
* fara comision de analiza dosar;
* suma maxima de pana la 42.000 RON;
* gama variata de venituri acceptate.

Clientii care doresc sa beneficieze de avantajele acestui credit, trebuie sa aiba maxim 65 de ani, la data scadentei finale a creditului. “OTP Bank se bucura de un flux monetar stabil, ceea ce ne permite sa stimulam si sa incurajam creditarea in lei. Astfel, am scazut din nou dobanda la creditul de nevoi personale in lei si am prelungit campania promotionala, pentru a ne ajuta si mai multi clienti sa isi indeplineasca orice nevoie ar avea, fara a-si face griji cu privire la fluctuatiile zilnice de curs valutar. Clientii beneficiaza, in continuare, de rate lunare fixe pe intreaga perioada de desfasurare a creditului, si de sistemul de aprobare rapida, in numai 48 de ore. Toate acestea, la un pret foarte competitiv, DAE fiind una dintre ofertele de top din piata.”, a declararat Gábor Ljubičić, Director General Adjunct – Retail, OTP Bank Romania.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)