Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, a organizat vineri, 5 mai 2018, la Școala Superioară Comericală “Nicolae Krețulescu” cea de-a cincea ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri, concurs național de educație financiară.

Dintre cei 4000 de elevi de clasa a treia și a patra inscriși, 121 au intrat în competiție pentru a câștiga trofeul “Micul bancher al anului 2018”, potrivit APPE.

“A fost o concurență foarte mare, cel puțin la primele 2 probe. La clasa a patra am avut un singur copil cu media 10, iar la clasa a treia un copil cu media 9,50. Subiectele au îmbinat  gândirea logică, cu calculul matematic, cu noțiuni teoretice și de perspicacitate, deci interdiciplinaritate, formal și nonformal” a declarat Ligia Georgescu – Goloșoiu, doctor în economie, Președinte al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.

În cadrul festivității de decernare a premiilor concursului național “Olimpiada Micilor Bancheri” au fost acordate premii elevilor care au obtinut cel mai mare punctaj la proba scrisa, dar și premii speciale de recunoaștere a excelenței în demersurile privind educația financiară, astfel:

Premiul I

 • Sandu Matei – Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu”, Mioveni – Clasa a III-a
 • Enache Lorena – Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Buzău – Clasa a IV-a

Premiul II

 • Tudose Teodora- Şcoala Gimnazială Nr.11, Buzău – Clasa a III-a
 • Edu Andrei Petru – Școala Generală Emil Palade, Buzău – Clasa a IV-a

Premiul III

 • Costache Denisa – Școala Gimnazială Nr.2 , Videle – Clasa a III-a
 • Șerindac Andrei – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Vaslui – Clasa a IV-a

Mențiune

 • Ionescu Tomina, Școala Gimnazială 195, București Clasa a III-a
 • Petroiu David, Școala Generală Emil Palade, Buzău – Clasa a IV-a

Premiul special “Smart in banking”

 • Stefan Iuțuc- Scoala Gimnazială Ghiță Mocanu, Onesti Clasa a IV-a
 • Ursu Rareș Ionuț – Școala Gimnazială Ghiță Mocanu, Onesti Clasa a IV-a
 • Sasu Tudor Alexandru – Școala Gimnazială Ghiță Mocanu, Onesti Clasa a IV-a

Premiul special pentru “Inovație în educație financiară”

 • Oprea Paul – Liceul Tehnologic ”Petru Maior”, Regin Clasa a IV-a
 • Pol Darius Ioan- Liceul Tehnologic ”Petru Maior”, Regin Clasa a IV-a
 • Pralea Bianca- Liceul Tehnologic ”Petru Maior”, Regin Clasa a IV-a

Premiul special “Pionerat în educație”

 • Chircu Darius – Liceul Teoretic „Elimul Nou”, Chișinău Clasa a IV-a
 • Iastrebov Marcus – Liceul Teoretic „Elimul Nou”, Chișinău Clasa a IV-a
 • Zineak Maxim- Liceul Teoretic „Elimul Nou”, Chișinău Clasa a IV-a

omb2O premieră pentru această ediție a fost prezența la olimpiadă a elevilor din Republica Moldova care au obtinut și un premiu.

“Fiind centenarul Marii Uniri, la ediția din acest an, au participat și copii din Republica Moldova. Sunt convinsă de efectele benefice ale acestui program pe termen lung la nivelul întregii societăți românești”, a menționat Ligia Georgescu- Golosoiu.

Olimpiada Micilor Bancheri este un concurs care încurajează creativitatea și inovația, gândirea logico-matematică și urmărește dezvoltarea și menținerea interesului copiilor asupra problemelor legate de cunoașterea și aplicarea corectă a cunoștințelor de educație financiară, precum: economisirea, cheltuirea, investirea, donarea, dobândite la clasă, cu ajutorul Manualelor de educație financiară.

 “Aceşti copii trebuie să nu mai moștenească mentalitatea părinților, să fie îndatorați, înglobați, să facă greșelile pe care le-au făcut parinții. Pot să-și gestioneze foarte bine bănuţii pe care îi încredințează părinții și sunt foarte responsabili, adică nu se mai duc în colț să ia gumă de mestecat sau suc, ci se gândesc: banul mai bine să îl pun la pușculiță pentru că am un scop”, a spus președintele Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.

Ediția a cincea a Olimpiadei Micilor Bancheri nu se putea bucura de succesul înregistrat fără sprijinul partenerilor și sponsorilor care au susținut și în acest an evenimentul și au făcut posibilă realizarea acestuia.

Mulțumim partenerilor și sponsorilor care ne-au fost alături!

 • Parteneri: Banca Națională a României, Inspectoratul Școlar Județean, Child&Youth Finance Internațional, Școala Superioară Comercială Nicolae Krețulescu, instituții de credit și financiare, companii, presă.

Sponsori: Alpha Bank Romania, Garanti Bank, Banca Transilvania, MasterCard, Idea Bank, BCR.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

 • (not be published)