Operatorul de telecomunicatii francez  Orange a anuntat ca intra pe piata bancara. Compania va crea Orange Bank, a carei lansare este planificata pentru inceputul anului 2017, in Franta, urmand apoi sa atace si alte piete europene, cum ar fi Spania sau Belgia.

Orange va cumpara 65% din Groupama pentru a pune bazele noii entitati financiare

Pentru moment, compania a anuntat ca a demarat negocieri cu Groupama pentru a dezvolta un nou model bancar, plan ce va presupune achizitia a 65% din Groupama. Planul Orange este de a crea o entitate noua, “100% banca mobila”, care poate efectua toate tranzactiile financiare de pe un dispozitiv mobil.

Potrivit unei declaratii comune emise de cele doua companii, noul model de business bancar va permite Groupama sa consolideze activitatile bancare “online”, iar operatorului Orange sa investeasca cu succes in domeniul serviciilor bancare.

Aceste negocieri ar putea conduce la achizitia unui pachet de 65% din Groupama Banque, care ar asigura infrastructura operationala curenta a lansarii Orange Bank.

Orange Bank va oferi clientilor produse de economisire-creditare si asigurari.

Cele doua companii cu businessuri de top se bazeaza pe experienta acumulata pana in prezent  pentru a dezvolta o afacere bazata exclusive pe telefonia mobila – 100% mobile banking –  care reflecta noile tendinte si cerinte din piata financiara.

Companiile mai spera ca acest parteneriat, deloc de neglijat, va accelera dezvoltarea de oferte bancare inovatoare, la promovarea acestora contribuind atat retelele de magazine Orange cat si filiale Groupama.

Spania se asteapta sa fie cuprinsa in prima faza de implementare – 2017.

In timpul prezentarii planului strategic “Essentiels2020” din martie 2015, Presedintele si CEO al Orange, Stéphane Richard, anunta ca ambitia grupului va fi diversificara operatiunilor, operatorul concentrandu-si eforturile pe mobile banking, care va oferi  “perspective semnificative de crestere. ”

Scopul este unul clar: venituri de 400 de milioane de euro numai din servicii financiare, incepand cu 2018.

” Orange va beneficia de o combinatie unica de active de baza care va permite lansarea unei banci cu succes 100% mobil banking si extrem de inovatoare”, a declarat Richard, care a remarcat faptul ca parteneriatul cu Groupama va accelera punerea in aplicare a acesteia la inceputul anului 2017, in Franta.

Orange Bank va fi prezenta in Europa acolo unde are deja filiale, deci si in Romania.

Gabriela DINU

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)