OTP Bank România analizează aspectele juridice ale scrisorii remise de către BNR prin care respinge achiziţia Băncii Româneşti şi îşi reafirmă, printr-un comunicat de presă, interesul pentru extinderea pe piaţa autohtonă. Banca anunţă că va continua direcția strategică de achiziții, obiectivul fiind intarirea prezenței pe piața din România.

Potrivit comunicatului, OTP Bank informează piața de capital că Banca Națională a României a notificat subsidiara din România printr-o scrisoare adresată managementului în data de 14 martie, asupra faptului că nu a aprobat achiziția de către OTP Bank România S.A a pachetului de acțiuni deținute de Banca Națională a Greciei la Banca Românească, în valoare de 99.28% și a portofoliului suplimentar din România aparținând altor subsidiare ale NBG.

Managementul analizează aspectele juridice ale scrisorii remise de către autoritatea de supraveghere, termenul limită de contestare a deciziei fiind 29 martie 2018.

Indiferent de rezultatul final, managementul OTP Bank este în continuare dedicat obiectivului de a-și întări prezența pe piața din România, prin creștere organică sau prin noi achiziții. În același timp, OTP Bank va continua direcția strategică de achiziții dedicată Europei Centrale și de Est. Complementar capitalului alocat pentru creșterea organică, managementul intenționează să aloce o parte semnificativă a capitalului extra generat către viitoare achiziții cu potențial de valoare adăugată.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)