Tranzacția dintre OTP Bank și Banca Românească este departe de a se fi încheiat. Publicația online www.bankingnews.ro a intrat în posesia unor informații despre problemele pe care le întâmpină înțelegerea dintre OTP Bank și National Bank of Greece, acționarul Banca Românească, care s-a materializat prin anunțarea acordului de preluare din data de 27 iulie 2017. OTP Bank preciza atunci că a ajuns la un acord cu National Bank of Greece pentru achiziționarea unui pachet de 99,28% de acțiuni ale instituției de credit locale, finalizarea tranzacției urmând să aibă loc la începutul anului 2018.

Surse de încredere din industria bancară din România au confirmat publicației online www.bankingnews.ro faptul că Banca Națională a României nu a autorizat dosarul tranzacției, analiza nefiind încheiată și fiind puține șanse pentru avizarea acestei convenții dacă nu vor fi întrunite anumite condiții solicitate de Banca Centrală.

“Banca Națională nu a dat avizul pentru încheierea acestei afaceri. Dosarul este în analiză, însă, cu siguranță, tranzacția nu va fi autorizată dacă nu vor fi întrunite anumite condiții specificate de Banca Centrală. Așa cum arată lucrurile acum, acordul dintre cele două bănci nu va primi avizul BNR. Cumpărătorul (n.r. – OTP Bank) trebuie să modifice anumite chestiuni”, au subliniat, pentru publicația online www.bankingnews.ro, surse bancare.

”Părțile nu doresc să dezvăluie detaliile financiare ale tranzacției. Finalizarea tranzacției este supusă aprobării autorităților de supraveghere. OTP Group va colabora îndeaproape cu Banca Națională a României pentru obținerea aprobărilor necesare. În urma finalizării achiziției, cota de piață a OTP Bank România (OBR) va crește la aproximativ 4%, devenind astfel al 8-lea jucător pe piața bancară din România (conform cifrelor din 2016). Societe Generale Corporate & Investment Banking a acționat în calitate de Consilier Financiar Unic al OTP Group în legătură cu tranzacția”, preciza OTP Bank la momentul anunțării înțelegerii.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)