OTP Bank se afla pe primul loc in topul celor mai solide banci cu subsidiare sau sucursale in Romania, in privinta capitalizarii, conform datelor prezentate de Autoritatea Bancara Europeana, in urma exercitiului de evaluare a activelor derulat de Banca Centrala Europeana.

Rata de solvabilitate a OTP Group, calculata conform standardelor Autoritatii Bancare Europene (rata capitalului de baza de rang 1 – Core Tier 1 Ratio) este de 11.90%, cea mai mare in rȃndul bancilor prezente in Romȃnia. Potrivit aceluiasi raport, solvabilitatea medie a bancilor incluse in top este de 8,5%.

“Rezultatele excelente inregistrate de OTP Group valideaza inca o data pozitia bancii de partener stabil si de incredere pentru clientii nostri. Vom continua cu aceeasi abordare prudenta prin care am reusit sa ne dezvoltam sustenabil si sa ne adaptam cu succes la realitatile economice ale pietei”, declara László Diósi, CEO OTP Bank Romȃnia.

in ceea ce priveste indicatorul care reflecta ponderea unui imprumut raportat la valoarea garantiei, OTP Bank a demonstrat una dintre cele mai mari prudente in privinta riscului.

Pentru a trece testele de stres al BCE, o banca ar fi trebuit sa mentina un capital core Tier 1 de cel putin 8% in cel mai probabil scenariu economic pentru urmatorii trei ani si un capital de cel putin 5,5% potrivit unui scenariu advers. Conform datelor furnizate de 130 de banci pentru realizarea Testului de Transparenta de catre Autoritatea Bancara Europeana, capitalul de baza de Rang 1 din sectorul bancar al Uniunii Europene a continuat sa fie majorat cu aproximativ 53.6 de miliarde de euro.

Pentru mai multe detalii referitoare la Testul de Transparenta asupra sectorului bancar, desfasurat de Autoritatea Bancara Europeana, accesati urmatorul link:

https://www.eba.europa.eu/-/eba-publishes-2014-eu-wide-stress-test-results

OTP Bank România, subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank România intelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)