OTP Bank Romania a lansat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, un program de conversie a creditelor în franci elvetieni (CHF), bazat pe solutii personalizate, pe termen lung, pentru clientii sai. Scopul declarat al acestei oferte vizeaza restabilirea unei relatii solide si sanatoase cu clientii sai, bazata pe incredere reciproca.

Solutiile pe termen lung presupun reduceri substantiale ale datoriilor actuale ale clientilor, urmand ca sumele ramase dupa acest discount sa fie convertite în RON sau EURO. Prin intermediul programului, banca asigura un management financiar imediat si echilibrat al datoriei, pentru fiecare client. Solutiile sunt personalizate, în conformitate cu specificatiile creditului, anul de acordare, rata initiala a dobanzii si destinatia împrumutului.

Constantin Mares, Manager Proiect, Program CHF OTP Bank, a tinut sa precizeze ca oferta propusa este competitiva, fiind aproape similara propunerii de conversie de care au beneficiat clientii Volksbank din partea Bancii Transilvania, evaluand costurile totale cu acest program la 400 milioane de lei, in conditiile in care soldul creditelor in CHF este de aproximativ 447 milioane de franci elvetieni.

Oficialul OTP si-a exprimat speranta ca programul de conversie a creditelor in franci, care ”nu este o oferta cu stelute in subsol ” va fi bine primita de clienti, chiar daca in momentul de fata opinia publica nu este favorabila bancilor. ”Cred ca este momentul sa punem capat animozitatilor. Este momentul sa renuntam la procese si sa nu mai aruncam cu tot felul de epitete si invective”, a subliniat Constantin Mares.

Programul se adreseaza tuturor celor 10.500 de clienti cu credite in CHF garantate cu ipoteca, oferite de OTP Bank Romania. Pot accesa programul clientii care au întarzieri de cel mult 90 de zile la plata ratelor lunare, înregistrate la momentul conversiei. Clientii cu restante mai mari de 90 de zile vor putea deveni eligibili daca vor acoperi suma necesara astfel încat întarzierile lor sa nu depaseasca nivelul celor 90 de zile.

„Solutia noastra pe termen lung are ca scop asigurarea imediata a unui management echilibrat al fiecarui credit în franci elvetieni, oferind clientilor nostri solutii personalizate si sustenabile. 80% dintre clienti vor beneficia de o reducere cuprinsa între 17.5% si 25% din soldul creditului. Acest program reprezinta una dintre cele mai competitive solutii de pe piata si este important pentru noi ca toti clientii sa fie foarte bine informati în legatura cu acesta. Expertii nostri din unitatile OTP Bank sunt asadar pregatiti sa le ofere consilierea necesara cu privire la creditele în CHF”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank Romania.

Conversia se va face la cursul BNR din ziua semnarii contractului, fara costuri suplimentare, dobanzile pentru creditele convertite in lei fiind, in functie de tipul creditului (ipotecar sau de nevoi garantat cu ipoteca), alcatuite din marja fixa de 3,5 sau 4 puncte procentuale plus Robor la 3 luni. In cazul imprumuturilor care vor fi convertite in euro, marjele sunt de 4,5, respectiv 5 puncte procentuale, plus Euribor la 3 luni.

Programul de conversie a creditelor în CHF oferit de OTP Bank va fi disponibil pentru urmatoarele trei luni consecutive. În aceasta perioada, clientii vor fi invitati treptat în unitatile teritoriale ale bancii printr-o scrisoare, pentru a discuta despre tranzactie si a afla informatiile necesare.

În plus, din 10 decembrie, clientii vor putea accesa o platforma online special creata pentru a le fi prezentate solutiile personalizate, www.otpbank.ro/oferta-chf, si liniile de Call Center dedicate, 0741 875 788 si 021 308 00 88 (linii telefonice cu tarif normal, de luni pana vineri, între 08:30 si 20:00).

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)