OTP Bank România a finanţat economia reală în primul semestru al anului 2018 şi a acordat companiilor mari credite noi cu peste 70% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

“OTP Bank a reuşit o evoluţie favorabilă pentru economia reală a României, continuând să se concentreze şi în prima jumătate a acestui an pe susţinerea creditării companiilor mari şi IMM-urilor. Astfel, ne numărăm printre băncile care au decis să sprijine acest segment de clienţi, cota de piață a băncii în creditarea persoanelor juridice ajungând până la 3,4%, în creştere cu 26% faţă de anul 2016”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.
OTP Bank România a înregistrat un volum al creditelor noi acordate companiilor mari de aproximativ 1 miliard de lei în prima jumătate a anului 2018, ajungând la un sold total de 2,5 miliarde de lei, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. Volumul creditelor noi s-a majorat cu peste 70% în primul semestru al anului.

Aproximativ aceeaşi creştere a fost înregistrată şi pentru segmentul IMM-urilor. Volumul creditelor noi acordate acestora în primul semestru din 2018 a fost de peste 400 milioane lei, ajungând la un sold total de 1,2 miliarde lei în prima jumătate a anului 2018, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Volumul creditelor noi acordate a atins o creştere de 22% în primul semestru al anului.

În acelaşi timp, banca şi-a majorat soldul creditelor ipotecare cu 13% în primul semestru din 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Volumul creditelor noi a crescut, de asemenea, cu 14% în primul semestru al anului.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)