OTP Bank anunta ca este una dintre cele doua banci de pe piata locala participante la programul de stimulare a fermelor de familie, care pot acorda credite agricole, in urma castigarii licitatiei de acordare a microcreditelor agricole puse la dispozitie de Ministerul Agriculturii, consolidand astfel sprijinul acordat intreprinzatorilor din domeniul agricol. 

Beneficiarii acestor credite sunt fermele de familie – exploatatii agricole care apartin persoanelor fizice in calitate de producatori agricoli individuali inregistrati in registrul exploatatiilor agricole sau inregistrati ca persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familale care produc pentru consumul propriu si, atunci cand este cazul, comercializeaza surplusul.

Microcreditele acordate de OTP Bank sunt pe o perioada de pana la 10 ani, cu o perioada de gratie cuprinsa intre 0 si 3 ani, stabilita in functie de nevoile de finantare. 

Creditele sunt acordate pentru investitiile in domeniul agricol neeligibile pentru finantarea PNDR sau alte investitii situate sub nivelul minim de finantare din PNDR, asigurarea de contributii proprii pentru finantarea proiectelor de investitii in domeniul agricol selectate pentru finantare prin PNDR si pentru asigurarea resurselor necesare realizarii productiei agricole.

“Intr-un context economic si financiar in continuare sensibil, dar in care agricultura da cele mai clare semne de reviriment, OTP Bank continua strategia de sustinere a sectorului agricol in Romania si vine in intampinarea fermierilor cu inca un program de sustinere a agriculturii. Astfel, le oferim clientilor nostri conditii foarte avantajoase de creditare si una dintre cele mai mici rate de dobanda din piata, care vor ajuta beneficiarii sa isi poata gestiona cat mai bine micile afaceri agricole.”, a declarat Roxana Hidan, director Directia IMM, OTP Bank Romania.

Dobanda aferenta acestor microcredite este de 7,64% pe an. Beneficiarii pot solicita o noua finantare in conditiile prevazute de Ordonanta de Urgenta nr. 43/2013, cu conditia finalizarii obiectivelor in baza carora au primit finantarea initiala.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)