Incepand din luna august, OTP Bank Romania ofera credite de prefinantare a subventiei SAPS, in baza conventiilor tripartite semnate cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondurile de Garantare, FGCR SA – IFN si FNGCIMM SA – IFN. Astfel, fermierii care solicita finantari pentru efectuarea lucrarilor agricole pot obtine un avans de pana la 90% din cuantumul subventiei pe suprafata pentru anul 2014, in valoare de 120 Euro/ hectar.

OTP Bank Romania dispune de un sistem eficientizat de acordare a acestui tip de credite, prin documentatia simplificata, personalul specializat in domeniu si garantiile reduse solicitate. Cu ajutorul acestor masuri de simplificare a fluxului de acordare a creditelor, OTP Bank isi intareste pozitia in piata si se pozitioneaza drept o banca activa in finantarea nevoilor de dezvoltare a agriculturii.

“Credem in continuare ca agricultura are un rol important in dezvoltarea economica a tarii. Astfel, ne consolidam strategia, prin noi masuri consistente de stimulare financiara a intreprinzatorilor din acest segment. Suntem convinsi ca initiativele noastre contribuie la consolidarea increderii fermierilor din Romania si la dezvoltarea generala a acestui sector.”, a declarat Roxana Hidan, Director Directia IMM, OTP Bank Romania.

Orice solicitare de prefinantare SAPS primita, trebuie sa fie insotita de adeverinta eliberata de APIA (la solicitarea scrisa a fermierului, centrul judetean/ local APIA, unde acesta a depus cererea in Campania SAPS 2014 va elibera o adeverinta prin care confirma faptul caƒ beneficiarul a depus cererea de plata pentru Schema de Plata Unica pe Suprafata – SAPS – pentru anul 2014 si faptul ca au fost finalizate controalele si verificarile administrative asupra Cererii de Plata a Beneficiarului, pana la data emiterii acestei adeverinte).

Prin intermediul conventiilor incheiate, FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) si FGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii) garanteaza creditele acordate fermierilor.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)