OTP Bank Romania ajunge, prin intermediul campaniei nationale de responsabilitate sociala „Dreptul de a Citi”, in alte 2 scoli devaforizate din mediul rural, in judetele Vrancea si Olt, se arata intr-un comunicat de presa remis de banca. Includerea celor 2 scoli in program a venit in urma propunerilor primite din partea sustinatorilor campaniei.

Rezultatele celor 4 ani de campanie depasesc asteptarile initiale: OTP Bank a donat mai mult de 101.000 de carti catre 167 de scoli din mediul rural si a redat bucuria de a citi unui numar de peste 32.000 de copii.

Editura Litera s-a alaturat campaniei bancii si a contribuit cu 500 de  titluri de fictiune si nonfictiune, adecvate copiilor din clasele I-VIII.

Prin intermediul campaniei „Dreptul de a Citi”, OTP Bank doneaza direct scolilor defavorizate din mediul rural colectii de carti adresate elevilor din clasele I-VIII. Pe tot parcursul anului, banca sustine donatiile si gestioneaza procesul de colectare a cartilor, in cele aproape 90 de unitati teritoriale. OTP Bank ii incurajeaza pe toti cei care sustin aceasta cauza sa se alature campaniei, pentru a le oferi copiilor sansa de a descoperi povestile copilariei.

„Investitia in educatie reprezinta un pas inainte facut pentru viitorul nostru. Mai mult, este dreptul nostru, al tuturor, sa traim intr-o lume in care educatia este sprijinita si in care comunitatea se dezvolta frumos si sustenabil. De-a lungul celor 10 ani de prezenta in Romania, am lasat o amprenta importanta in sustinerea educatiei si vom continua sa actionam ca un membru responsabil al societatii”, a declarat  László Diósi, CEO OTP Bank Romania.

“Datorita campaniei „Dreptul de a citi” am reusit sa mai inaintam cativa pasi spre telul pe care ni l-am propus: acela de a crea o scoala deschisa spre noi orizonturi, care dupa afirmatia lui Nicolae Iorga, “trebuie sa te invete a fi propriul tau dascal, cel mai bun si cel mai aspru.”. Educatia este una dintre cele mai de pret valori, pe care omul le dobandeste de-a lungul vietii. Generozitatea se incadreaza si ea in aceeasi lista privilegiata. Este minunat ca inca mai exista persoane, care isi indreapta privirea si spre cei mici, dar cu vise mari, calauzindu-le calea spre reusita.”, a mentionat Ionela Beica, directoarea scolii gimnaziale din comuna Movileni, judetul Olt, intr-o scrisoare de multumire adresata echipe de CSR a bancii.

OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank Romania intelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 1500 de unitati, ATM-uri si canale electronice.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)