Roxana Hidan, Director General Adjunct Diviza Afaceri, OTP Bank România.

OTP Bank România anunță alăturarea în programul guvernamental Femeia Manager 2022-2027, implementat prin Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Programul prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil din partea statului în limita maximă a 200.000 lei, suma care poate reprezentă maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Fonduri financiare nerambursabile de maximum 200.000 lei

IMM-urile vor putea obține fonduri nerambursabile de maximum 200.000 lei în cadrul acestui program, principalul criteriu de eligibilitate fiind ca cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii.

După ce proiectul este evaluat și selectat pentru finanțarea de stat, OTP Bank România propune aplicanților posibilitatea de a solicita o finanțare punte de 100% din ajutorul financiar nerambursabil, care poate fi garantat în procent de până la 80% din valoarea creditului de către FNGCIMM/alte fonduri de garantare, dupa caz.

Roxana Hidan: 40% dintre acționarii firmelor locale sunt femei

„Mă bucură faptul că mediul de afaceri local a avansat vizibil în ceea ce privește diversitatea de gen și ponderea femeilor antreprenor. În prezent, aproximativ 40% dintre acționarii firmelor locale sunt femei. Mai avem însă un drum lung de parcurs în direcția promovării femeilor în funcții de conducere. Pentru OTP Bank acest aspect este foarte important, motiv pentru care am derulat numeroase inițiative de combatere a stereotipurilor de gen, cum a fost programul de mentorat GirlPower.

Astfel, decizia de a ne alătura programului Femeia Manager, care se aliniază perfect valorilor OTP Bank, a venit firesc. Prin intermediul acestui parteneriat, ne dorim să participăm activ la dezvoltarea companiilor mici și mijlocii și să susținem evoluția mediul antreprenorial feminin în România”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct Diviza Afaceri, OTP Bank România.

Bugetul estimat pentru perioada 2022-2027 este de 1.000.000.000 lei. Până la finalul anului se estimează un număr de 785 de companii beneficiare

Programul Femeia Manager este un program de încurajare și de stimulare a înființării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) prin intermediul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE).

Obiectivul principal îl constituie stimularea şi sprijinirea înființării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate și conduse de către femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi ale prejudecăţilor existente încă la nivel local.

Detalii despre produsele OTP Bank România pot fi consultate AICI.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)