OTP Bank a lansat două produse de finanțare unice pe piața bancară din România, dedicate clienților persoane juridice care desfășoară activități în domeniul agricol – Creditul Anotimpul tău – fără garanții imobiliare și Creditul Anotimpul tău – parțial garantat, potrivit unui comunicat de presă remis BankingNews.ro

Produsele au fost dezvoltate în cadrul unui program de finanțare complex, în parteneriat cu Groupama Asigurări și oferă clienților din segmentul agricultură două posibilități flexibile de creditare, pentru susținerea activității curente.

Astfel, clienții pot accesa fie Creditul Anotimpul tău – fără garanții imobiliare, produsul fiind garantat exclusiv cu polița emisă de Groupama Asigurări în cazul în care suma solicitată este de maximum 200.000 LEI, fie Creditul Anotimpul tău – parțial garantat, pentru care se solicită garanții suplimentare de doar 50%, fiind parțial garantat în baza unei polițe emise de Groupama Asigurări, în cazul în care suma solicitată nu depășește 200.000 EUR.

Totodată, pe lângă această structură de garanții flexibilă, ce poate fi constituită rapid și cu costuri reduse din partea clienților, oferind acces rapid la finanțare, Groupama Asigurări acordă beneficii suplimentare, față de cele deja incluse în programul dedicat fermierilor „Asigurările dau roade”.

„Dorim să construim un parteneriat solid cu clienții din segmentul agricol, bazat pe încredere și respect. Considerăm că acest segment este unul deosebit de important în economia României, cu potențial de creștere continuă. De aceea, prin noile produse de finanțare lansate, punem la dispoziția clienților noștri cea mai bună ofertă de pe piață din prezent. Dorim să venim în sprijinul activităților lor curente, prin facilitarea accesului la finanțare, oferindu-le produse cu o structură de garanții simplă, rapidă și eficientă.”, spune Roxana Maria Hidan, Director Direcția IMM OTP Bank.

„Prin parteneriatul dezvoltat cu OTP Bank continuăm să fim alături de clienții noștri fermieri, oferindu-le produse adaptate nevoilor lor. Angajamentul nostru rămâne acela de a asigura continuitatea afacerilor clienților noștri, atunci când evenimente neprevăzute apar. Din postura de lider al pieței de asigurări agricole, este responsabilitatea noastră să identificăm soluţii pentru nevoile specifice fermierilor, iar oferta construită alături de OTP Bank este doar una dintre dovezi și rezultatul unui parteneriat durabil pe care îl realizăm ȋn beneficiul acestora”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

Principalele beneficii de care se pot bucura clienții care accesează Creditul Anotimpul tău, pe lângă această structură de garanții flexibilă, ce poate fi constituită rapid și cu costuri reduse din partea clienților, oferind acces rapid la finanțare, sunt:

  • termene reduse la plata daunelor, constând în reducerea termenului  standard de 30 de zile, acordat clienților Groupama Asigurări, la 20 de zile pentru clienții OTP Bank România;
  • plan flexibil de plată a ratelor de primă de asigurare, cu condiția achitării ultimei rate înainte de data de 1 iunie pentru culturile de toamnă, respectiv 1 august pentru culturile de primăvară din anul agricol în curs, facilitate oferită exclusiv clienților OTP Bank România;
  • posibilitatea refinanțării unor credite cu aceeași destinație, contractate de la alte bănci;
  • valoare maximă a facilităților de creditare de până la 200. 000 EURO, în echivalent lei;
  • evitarea riscului valutar, prin acordarea finanțărilor în moneda națională;
  • modalitate de funcționare și de rambursare flexibilă, în funcție de specificul activității clientului și de posibilitățile de rambursare, prin oferirea facilităților de creditare fie revolving, fie non-revolving;
  • reduceri la asigurarea mașinilor agricole și a celor personale;
  • reduceri pentru asigurările de viață, de sănătate și accidente pentru angajați și pentru familie;
  • excursii și sponsorizări pentru participarea la târguri internaționale din domeniul agro.

Pentru a fi eligibili, clienții care doresc să acceseze aceste tipuri de produse de finanțare, pe lângă criteriile de eligibilitate standard ale Băncii, trebuie să îndeplinească suplimentar și următoarele condiții: să activeze în domeniul agricol, respectiv să dețină minimum 100 ha. teren arabil lucrat sau minimum 100 vaci de lapte/fermă sau minimum 100 porci/fermă și să prezinte polița de asigurare pentru culturi sau animale cesionată în favoarea OTP Bank România S.A., încheiată cu Groupama Asigurări.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)