OTP Bank anunță că, pentru a veni în sprijinul IMM-urilor care se confruntă cu dificultăți economice și deficit de lichidități ca efect al pandemiei COVID-19, a acționat prompt și a făcut toate demersurile necesare pentru a se alătura Convenției de Garantare și Plată a Granturilor și pentru a avea un rol activ în Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMANIA.

”Înțelegem urgența și necesitatea de a fi alături de antreprenorii români, în mod special, în acest context extrem de dificil generat de pandemia de COVID-19. Vrem ca, împreună cu ei și ceilalți jucători din sistemul bancar, să repornim rapid economia românească, să dăm un restart motoarelor și un imbold afacerilor care au nevoie de sprijinul nostru. Dorim să ne alăturăm programului guvernamental IMM Invest și îl considerăm salvator pentru firmele aflate în dificultate intrucât atât dobânda, cât și comisionul de garantare și risc sunt suportate integral din bugetul de stat în cadrul unei scheme de ajutor de stat/minimis”, a declarat Alexandru Neagu, director pentru IMM-uri în cadrul OTP Bank.

IMM-urile din România care doresc să aplice pentru credite acordate în cadrul Programului IMM Invest trebuie să se înscrie online începând de vineri, 17 aprilie, ora 10:00, pe portalul IMM Invest, și să aleagă o bancă cu care să colaboreze. Ulterior transmiterii solicitării, FNGCIMM va transmite băncii selectate de client documentele înregistrate de acesta în cadrul platformei, precum și acordul de principiu privind eligibilitatea beneficiarului aplicant. În continuare, intervine contribuția băncii astfel încât ajutorul de la stat să fie bine folosit, în interesul afacerilor și al economiei românești.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)