Finanțarea acordată de OTP Bank reprezintă 75% din investiția totală

OTP Bank anunță că va acord o finanțare în valoare de aproximativ 9 milioane euro dezvoltatorului de proprietăți imobiliare Oasis Retail Development & Consulting, pentru construcția parcului de retail Prima Shops Sibiu.

Prima etapă de dezvoltare a parcului de retail construit de Oasis Group în zona de nord a orașului Sibiu va avea un spațiu comercial închiriabil de 9.000 mp, repartizat în 11 unități de retail, iar finanțarea acordată de OTP Bank reprezintă 75% din investiția totală. Predarea spațiilor către viitorii chiriași va fi în august 2021, iar deschiderea către public va avea loc în octombrie 2021.

„Ne bucură că putem fi parteneri într-o investiție considerabilă, cu un model de business funcțional și un model de retail câștigător. Derulăm în prezent finanțări în diferite sectoare de activitate, de la producție, la agribusiness și business-uri antreprenoriale, însă ca volum de activitate retailul local este unul din sectoarele câștigătoare ale perioadei de pandemie. Este un domeniu în dezvoltare, iar conceptul de galerie comercială pe care Oasis Group îl are în construcție la Sibiu și-a dovedit reziliența în timpul restricțiilor printr-o atractivitate ridicată pentru consumatori”, a declarat Dragoș Mirică, Director general adjunct, Divizia Corporații, OTP Bank România.

OTP Bank este implicată în finanțarea companiilor locale și continuă să susțină modelele de afaceri sustenabile, care se adaptează condițiilor în schimbare. Oasis Group, una dintre cele mai active companii locale din sectorul dezvoltării și gestionării proprietăților de retail, implementează în zona comercială de nord a orașului Sibiu, lângă ieșirea pe autostradă, un concept de shopping care va avea ca ancore retailerii Hornbach, Kaufland, un magazin de jucării și produse de uz casnic și două magazine de mobilă, care vor fi realizate până la sfârșitul anului 2022.

„Apreciem încrederea acordată de OTP Bank, noul nostru partener bancar. Cu un grad de pre-închiriere de peste 80% a spațiilor atins înainte de începerea lucrărilor de construcție, ne bucurăm și de încrederea chiriașilor. Considerăm că este o dovadă clară a puterii și rezilienței parcurilor de retail și a atractivității continue a acestui concept de retail pentru finanțatori, comercianți și cumpărători deopotrivă”, a declarat Klaus Reisenauer, partener în cadrul Oasis Group.

În următoarea fază de dezvoltare vor fi realizate mai multe magazine de retail, care completează mixul celor existente, dar și spații de servicii și mai multe restaurante. Întregul proiect Prima Shopping Center Sibiu va avea la finalizare o suprafață totală de 60.000 mp și va fi unul dintre cele mai mari proiecte de tip retail parc din vestul țării.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)