OTP Bank Romania anunta inregistrarea un profit net de 9 milioane RON, in cel de-al treilea trimestru al anului. Astfel, rezultatele bancii au fost imbunatațite, iar pierderea la noua luni a fost diminuata cu 19%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit raportului initial depus la Bursa de Valori din Budapesta, subsidiara romaneasca a OTP Group a incheiat cel de-al treilea trimestru din 2013 cu active totale de 6.775 milioane RON.

OTP Bank Romania a avut o performanta exceptionala la acordarea de noi credite, inregistrand o crestere de 50% comparativ cu trimestrul anterior si de 250% in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2012. In ceea ce priveste volumul creditelor de consum, acesta a crescut cu un sfert de la un trimestru la trimestru si s-a dublat de la un an la altul.

Volumul depozitelor a crescut cu 7% de la un trimestru la altul, astfel ca raportul net credite-depozite a inregistrat o valoare de 183%, cel mai scazut nivel din 2006 si pana in prezent. Depozitele clientilor retail au insumat 2.123 milioane RON, in crestere cu 23%, fata de anul trecut, in timp ce depozitele companiilor au atins valoarea de 740 milioane RON, mai mare cu 35% fata de perioada similara a anului precedent.

Profitul operational a ramas stabil fata de aceeași perioada a anului trecut si a crescut cu 14% comparativ cu trimestrul anterior, pana la valoarea de 76 milioane RON, reflectand o eficientizare a activitaților.
Volumele totale brute ale creditelor au crescut cu 1%, de la un trimestru la altul. Creditele acordate clientilor retail au inregistrat o valoare de 4.704 milioane RON, in crestere cu 2% fata de trimestrul anterior și cu 4% in comparatie cu anul precedent, in timp ce creditele acordate companiilor s-au ridicat la 1.311 milioane RON, ramanand la acelasi nivel de la un trimestru la altul si in scadere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut.

Dupa declinul gradual al marjei nete a dobanzilor, care a urmat tendinta generala din ultimii doi ani, in cel de-al treilea trimestru s-a observat o imbunatatire semnificativa. Cresterea de 23% a venitului net din taxe si comisioane in primele 9 luni ale anului s-a datorat in principal consolidarii activitatii. Venitul net din alte surse decat dobanzile a crescut cu 19%.
OTP Bank Romania a inregistrat o pierdere de 25 milioane RON in primele 9 luni ale anului, cu 19% mai putin decat in urma cu un an. Banca a revenit pe profit in T3, dupa ce a inregistrat pierdere in cele patru trimestre anterioare.
OTP Group a inregistrat un profit net de 62.7 miliarde HUF in primele noua luni din 2013, in  crestere cu 18% fața de perioada similara din 2012. Volumul total al activelor a atins cifra de 10.060.381 milioane HUF, pastrand o valoare stabila de la un trimestru la altul. in operatiunile din subsidiare, castigul net nominal cel mai ridicat a fost inregistrat in Bulgaria, insa imbunatatirea cea mai constanta de la un trimestru la altul a fost inregistrata in Ucraina si in Romania, in timp ce in Rusia profiturile au scazut.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)