Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), administratorul sistemului de asigurare obligatorie a locuințelor ii asigura pe romani că are în acest moment suficiente fonduri proprii dar și un program de reasigurare în valoare de 1 miliard de euro fiind pregătit să-i despăgubească rapid pe toți proprietarii locuințelor asigurate pentru daunele cauzate de inundații, alunecări de teren sau cutremure.

Totuși, din cele peste 9 milioane de locuințe din România, doar 1,8 milioane au în vigoare o poliță de asigurare, 4 din 5 locuințe rămânând neasigurate.

“Este în avantajul tuturor ca gradul de cuprindere în asigurare a locuințelor să crească pentru ca proprietarii să aibă parte de o rezervă financiară semnificativă.

Gândurile noastre bune se îndreaptă, în această perioadă, către toți cei care au de suferit de pe urma inundațiilor care afectează foarte multe gospodării. Pierderile materiale ar putea fi depășite mai ușor astăzi – când există, prin lege, obligativitatea asigurării locuințelor împotriva dezastrelor naturale. Cea mai bună soluție pentru reconstrucție este cea a asigurării”, se arată într-un comunicat de presă.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)