Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a lansat un amplu proiect de informare, prin care urmărește creșterea nivelului de conformare în ceea ce privește asigurarea obligatorie a locuințelor. Campania, care a debutat în luna august a.c., se va desfășura în perioada 2021-2022 și va include un roadshow în toate regiunile țării.

„Am decis că a venit momentul să ieșim pe teren și să explicăm, mai aplicat, importanța asigurării locuințelor. Asta cu atât mai mult cu cât vedem, zilnic, gospodării distruse de dezastrele naturale și privim neputincioși la dramele acestor oameni rămași fără nimic. Ne-am îndreptat eforturile înspre intensificarea comunicării cu autoritățile locale. Vrem să înțelegem provocările lor în aplicarea legislației din domeniu și vrem să vedem cum putem să sprijinim creșterea gradului de încredere al cetățenilor în aceste asigurări”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.

La întâlnirile organizate de PAID sunt invitați reprezentanți ai primăriilor, ai consiliilor județene și locale, prefecți și subprefecți, city-manageri și departamente responsabile de situații de urgență, patrimoniu, finanțe, respectiv taxe și impozite.

„Este important ca autoritățile locale să fie primele care înțeleg beneficiile asigurărilor obligatorii și mecanismul prin care acestea îi pot ajuta pe cetățenii afectați de dezastre naturale. Am subliniat, ca de fiecare dată, că o bună acoperire prin asigurare înseamnă și o protecție a bugetelor locale și centrale, care ar putea avea ca prioritate refacerea infrastructurii critice și nu a proprietăților private. Am toată încrederea că autoritățile locale au înțeles că au datoria de a informa publicul despre avantajele acestor asigurări împotriva dezastrelor naturale și că vor demara și eventuale verificări privind existența polițelor. Îi sprijinim printr-o colaborare operativă, cu acces la date și la suport din partea specialiștilor PAID ”, a declarat Nicoleta Radu.

Până la acest moment, PAID a organizat întâlniri la nivelul municipiilor Slobozia, Galați, Suceava, Piatra Neamț și Botoșani, respectiv cu primarii comunelor Horodnic de Sus și Gălățeni (SV). În paralel cu desfășurarea roadshow-ului, echipa PAID pregătește campanii punctuale de informare și educare.

Despre PAID

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurari obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: – Cutremur – Inundații – Alunecări de teren.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)