Un proiect de lege care isi propunea initial sa ii ajute pe clientii bancilor a devenit in Parlament o “piatra de moara” pentru clientii deja nemultumiti. Acestia, prin noul proiect, nu mai au sansa sa lupte impotriva clauzelor abuzive trecute in contractele de credit.

Initiatorii documentului le dau dreptate oamenilor si spun ca Senatorii din Comisia Juridica sunt vinovati pentru ca ar fi venit cu amendamente in avantajul institutiilor financiare. Asa ca au anuntat ca vor sa retraga proiectul.

“Este o diferenta foarte mare intre forma din Camera Deputatilor, cum a plecat aceasta modificare, si ce a ajuns sa fie la Senat. Cel mai bun si mai corect lucru pe care am putea sa il facem este sa retragem acest proiect de modificare”, a declarat Mihai Sturzu, initiatorul legii, ieri intr-o dezbatere organizata la initiativa Asociatiei Paralkletos.

“Daca stabilim ca e nevoie sa scoti doar clauzele abuzive, dar nu e nevoie sa dai si banii pe care i-ai luat incalcand legea, vor veni si vor spune: ‘Da domnule, am gresit’ vor renunta la acea clauza, dar nimic nu ii opreste ca in urmatoarele contracte sa aduca alte clauze la fel de abuzive”, afirma si Theodor Nicolescu, secretarul Comisiei Juridice din Camera Deputatilor

“Am trimis catre Comisiile de la Senat si de la Camera punctele noastre de vedere. Nu acceptam aceste modificari”, puncteaza si Paul Anghel, director ANPC.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)