Dupa ce initiatorul Legii Darii in Plata –  deputatul PNL Daniel Zamfir –   a cerut alesilor din Parlament, in 6 ianuarie, sa se reuneasca in sesiune extraordinara pentru a rezolva problema clientilor aflati in dificultate (domnia sa vorbit de cazurile grave, chiar sinucideri), a venit si raspunsul de la Senat.

Senatorii nu vor o reexaminare in regim de urgenta a legii darii in plata, chiar daca deplang soarta clientilor afectati si afirma raspicat ca este o “lege sociala”

Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca liderii de la Senat nu sunt de acord sa-si scurteze vacanta si sa vina la Parlament, in sesiune extraordinara, pentru a transa subiectul. Mai exact, discutarea ei se amana dupa 1 februarie cand Parlamentul revine din vacanta.

Sambata, parlamentarii dadeau semne de “echilibru”. Sau era doar populism?

Sambata, Presedintele PNL, Alina Gorghiu a vorbit despre importanta majora a legii si despre o comisie speciala in care sa se lucreze la o noua forma, asa cum a cerut Presedintele.  Termenul vehiculat de deputat pentru aprobarea legii – luna aprilie, 2016.

“Este un proiect important din pricina rolului social al acestei legi si cred ca nu trebuie sa uitam ca sunt mii de cetateni care se afla in impas, care nu au capacitatea sa-si plateasca creditele si au nevoie de o solutie rapida pentru iesirea din aceasta situatie, spunea presedintele PNL.

“Este momentul sa facem un gest de echilibru politic si de intelepciune” mai indemna Gorghiu.

Insa, se pare ca mesajul nu a ajuns la clasa politica. Care, desigur, este in vacanta.  De fapt, Legea este buna de folosit cand ai nevoie de imagine si capital politic si nu cand “piata” are nevoie de ea.

Gabriela DINU

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)