IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale si Banca Comerciala Romana (BCR) isi unesc fortele pentru a extinde disponibilitatea de finantare a schimburilor comerciale pentru importatorii si exportatorii din Romania, pentru a ajuta la stimularea cresterii economice si crearea de locuri de munca.

IFC a acordat BCR o linie de credit comercial de 50 milioane de dolari in cadrul Programului de Finantare a Comertului Global („GTFP”), care sprijina comertul in pietele emergente prin acordarea de garantii partiale sau totale pentru tranzactiile comerciale individuale garantate prin ratingul triplu-A al IFC.

BCR, membra a grupului Erste, a aderat la program in calitate de banca emitenta. Participarea la program va permite BCR, cel mai important intermediar pentru finantarea comertului din Romania, sa isi extinda aria de acoperire la bancile din intreaga lume, pentru a sustine intrarea companiilor romanesti pe noi piete, precum si pentru a spori legaturile comerciale pe teritoriul intregii Uniuni Europene si in afara acesteia.

„Ne concentram pe sprijinirea exportatorilor si a productiei bazate pe lantul de aprovizionare pentru ca am vazut o crestere economica bazata pe export excelenta, precum si companii care isi reduc riscurile mentinand in acelasi timp cifra de afaceri. Ne-am angajat sa ajutam progresul economiei, in special prin utilizarea intermedierii financiare pentru a stimula comertul si spiritul antreprenorial”, a declarat Sergiu Manea, vicepresedinte Corporate & Markets al BCR.

„Prin programul nostru de finantare a comertului, IFC directioneaza finantarea atat de necesara catre economii care au nevoie sa extinda oportunitatile comerciale globale pentru firmele locale”, a spus Marcos Brujis, Director IFC pentru Industrie Globala, grupul Institutii Financiare. „Accesul la finantarea comertului este deosebit de important pentru intreprinderile mici si mijlocii care depind de comertul transfrontalier pentru a ramane viabile si care cauta noi oportunitati de dezvoltare.”

De la inceputurile sale in 2005, premiatul Program de Finantare a Comertului Global al IFC a emis peste 21.000 de garantii in valoare totala de 36 miliarde de dolari bancilor privind obligatiile de plata legate de comert ale clientilor sai, institutii financiare din pietele emergente. Programul include mai mult de 280 de banci partenere in peste 95 de tari din pietele emergente.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)