Agenție Patria Bank

Patria Bank organizează concurs pentru ocuparea unui post de Analist Creditare IMM și Corporate pentru București. Candidații trebuie să aibă studii superioare economice finalizate și să fi lucrat minim 2 ani pe un post similar în domeniul financiar–bancar.

Cerințele jobului disponibil vizează capacitate organiziatorică, capacitate de analiză și sinteză în procesul decizional; abilități de coaching și spirit de echipă; atitudine proactivă și inovativă, orientare către rezultat; cunoștințe limba engleză – nivel intermediar și cunoștințe de MsOffice (Word, Excel) – nivel intermediar.

Responsabilitățile postului au în vedere analiza solicitărilor de creditare sau demodificare a condițiilor existente pentru creditele în derulare aferente clienților IMM&Corporate în vederea identificării și evaluării riscului de credit al tranzacțiilor de credit, cu respectarea tuturor reglementărilor interne, precum și a legislației în vigoare; stabilirea limitelor de creditare individuale și de grup ale clienților IMM&Corporate și contrapartidelor, prin evaluarea: structurii tranzacțiilor și a garanțiilor aferente, performanțelor financiare și capacității de rambursare a clienților IMM&Corporate; emiterea de opinii de risc cu privire la riscurile generate de tranzacțiile de credit și de recomandări/propuneri de condiții suplimentare privind tranzacțiile analizate în vederea diminuării riscurilor identificate; revizuirea limitelor de creditare existente și monitorizarea condițiilor și clauzelor specifice clienților IMM&Corporate pe parcursul existenței creditelor în portofoliul administrat; emiterea de opinii de risc cu privire la propunerile de restructurare a expunerilor clienților IMM și Corporate și de recomandări/propuneri de condiții suplimentare privind tranzacțiile analizate în vederea diminuării riscurilor identificate în cadrul restructurărilor; colaborează cu unitățile teritoriale și îndrumă colegii din departamentele de vânzări în activitatea de creditare, respectiv identificarea riscurilor de credit.

Dacă vibrezi de energie, pasiune pentru banking și cauți o echipă care să te prețuiască și în care să poți acționa autonom poți trimite CV-ul tău la recrutare@patriabank.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)