Începând cu data de 10 martie 2016, Nextebank S.A. îşi schimbă denumirea şi devine Patria Bank S.A. Prin această schimbare banca își dorește să întărească promisiunea de a căuta soluţiile potrivite fiecărui client și de a încuraja spiritul antreprenorial românesc. Operațiunea de rebranding se va finaliza în următoarele 3 luni, potrivit unui comunicat de presa.

Bogdan Merfea, CEO Patria Bank a declarat: „Patria Bank este un brand pentru o bancă românească, a cărei siglă și imagine pornește de la motivele covoarelor populare românești și care descrie dorința de a fi printre „ai tăi”. Plecând de la această simbolistică, dorim ca prin brandul Patria Bank săconsolidăm obiectivul nostru de a fi o bancăîn proximitatea clienților.Oferim cele mai simple și rentabile servicii bancare, accesibile și flexibile pentru clienți cu simț practic.Sperăm ca acesta să fie vectorul care va face din Patria Bank una dintre băncile cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din România în următorii ani.”

Promisiunea noului brand Patria Bank este de afi Pas cu pas alături de clienții noștri, fie ei persoane fizice din mediul urban sau rural, din orașe mari sau mici, fie antreprenori care opereazăafaceri medii, mici sau foarte mici. Să fim pas cu pas alături de clienți înseamnă să înțelegem realitățile lor economice, posibilitățile lor reale de a-și dezvolta afacerea sau de a-și întreține familia și să le oferim prin produsele și serviciile noastre un sprjin constant.

Propunerea comerciala a Patria Bank:
Chiar dacă este pentru prima dată când sloganul ne susține demersul, dorința de a fi pas cu pas alături de clienții noștri ne animă de 7 ani și a inspirat campaniile„Finanțăm oamenii, nu hârtiile” și „Finanțăm hărnicia” dedicate microintreprinderilor, producători agricoli din zona rurală.

Pentru a sprijini dezvoltarea clienților noștri la fiecare pas, chiar și atunci când le lipsesc garanțiile ipotecarepentru a obține un credit, în toamna anului trecut,în premieră pentru România, am lansat creditul EaSI în colaborare cu Fondul European pentru Investiții (FEI), un produs de creditare cu garanție europeană, destinat microintreprinderilor. Prin acest program estimăm că vom ajuta un număr de peste 1.500 de antreprenori să își dezvolte afacerile, chiar dacă nu dispun de garanții.

Dorim să continuăm acest gen de abordare inclusiv pentru clienții IMM cărora le oferim unele dintre cele mai flexibile produse de creditare de pe piața bancară.Înțelegând punctele forte ale fiecărei afaceri, le valorificăm în procesul de creditareși oferim cele mai bune soluții: plafon de creditare pe bază de contracte, cofinanțare pentru fonduri europene, produse dedicate agribusinessului – investiții în teren, utilaje și finanțare sezonieră pe ciclul agricol.

Patria Bank a lansat și noile sale produse de retail, printre care creditele de nevoi personale negarantate, în sume de până la 60.000 lei, dedicate clienților persoane fizice care realizează venituri lunare nete începând de la 500 lei.

“Avem o serie de proiecte strategice. Una dintre cele mai interesante propuneri pe care o vom adresa publicului, sperăm, în curând, prin colaborarea strategică cu Poşta Română, este aceea a unor servicii bancare accesibile populaţiei în oficiile poştale din toată ţara. Pentru a face faţă acestei provocări, propunem viitorilor clienţi de retail o abordare bazată pe tehnologie, însă o ‘tehnologie cu faţă umană’ pusă la dispoziţie de Patria Bank în oficiile poştale. Mai mult, vizăm demararea, în cursul acestui an, a unei fuziuni cu Banca Comercială Carpatica, în care Patria Bank deţine 54,79% din acţiuni. Anticipăm că banca ce va rezulta în urma fuziunii va deservi un număr de peste 120.000 de clienţi prin 120 de sucursale proprii”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Patria Bank, Horia Manda.

Nextebank a fost preluată anul trecut de Axxes Capital, fondul de investitii care detine si Patria Credit, companie de microcreditare.

Nextebank este subsidiara romaneasca a bancii ungare MKB, parte a grupului german BayernLB. MKB a intrat pe piata romaneasca in 2006, cand a preluat Romexterra Bank.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)