De ieri, 15 decembrie 2016, in Romania a aparut primul patronat al brokerilor de asigurari. PRBAR (Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare – Reasigurare) este prima organizatie patronala din domeniu. Printre membrii fondatori se numara brokeri de asigurare cu experienta, ce cumuleaza o cotă de aproape 25% din industria romanească de intermediere, respectiv:

– SAFETY BROKER DE ASIGURARE

– RENOMIA – SRBA INSURANCE BROKER

– ASIGEST BROKER DE ASIGURARE

– MILLENIUM INSURANCE BROKER

– CAMPION BROKER DE ASIGURARE

– PSG INSURANCE BROKER

– PROFESSIONAL BROKER DE ASIGURARE

– GLOBASIG BROKER DE ASIGURARE-REASIGURARE

– INTERBUG BROKER DE ASIGURARE

– D&CA INSURANCE.

PRBAR este o persoană juridică de drept privat, cu scop nepatrimonial, independentă care este înființată în temeiul Legii nr. 62/2011 privind dialogul social. Principalul obiectiv al acesteia constă în organizarea, promovarea, susținerea și apărarea intereselor membrilor săi în relațiile cu orice alte entități, autorități, instituții publice, în raport cu obiectul și scopul ei de activitate și în acord cu prevederile legale.

Pentru realizarea acestui scop, PRBAR va desfășura activități specifice, precum elaborarea și promovarea de proiecte, acte normative, instrucțiuni, rezoluții și propuneri ale membrilor Patronatului, reprezentarea, promovarea și susținerea intereselor economice, tehnice, juridice și sociale ale membrilor săi, dezvoltarea de relații de colaborare cu alte patronate și cu alți investitori, impunerea la nivel național a unui standard minim de calitate privind obiectul de activitate al membrilor Patronatului, desemnarea, în condițiile legii, de reprezentanți la negocierile cu diferitele autorități etc.

„PRBAR este o completare necesară a peisajului asociativ din țara noastră. Ne propunem să fim vocea unui segment important al industriei de brokeraj și din această perspectivă, să lucrăm împreună cu toate structurile similare deja existente pentru asigurarea unui mediu de afaceri predictibil și stabil”, au declarat oficialii Patronatului, intr-un comunicat de presa.

Poate deveni membru al PRBAR orice persoana juridică având ca obiect de activitate brokerajul în asigurări/reasigurări și furnizarea de servicii conexe acestora.

 

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)