Sistemul bancar ar trebui sa recladeasca in primul rand relatia de incredere dintre clienti si banci in ceea ce priveste creditarea, incredere care a fost erodata sever in cei patru ani de criza, a declarat joi directorul general adjunct al BRD-Groupe Societe Generale, Petre Bunescu, citat de Ziarul Financiar.

“In materie de creditare cred ca ar trebui sa recladim increderea. Din nefericire, criza aceasta de patru ani de zile a erodat sever capitalul de incredere intre banci si clientii lor. (…) Constatarea amara pe care o fac este ca, din pacate, bancile au fost prezentate deseori ca inamicii publici, cei care nu vor decat sa pacaleasca clienti, sa se imbogateasca si va imaginati ca o asemenea ofesiva asupra capitalului de incredere reciproca intre clienti si banci face aproape cu mare dificultate reluarea realmente a relatiilor de creditare”, a afirmat Petre Bunescu la o conferinta pe tema administrarii riscului organizata la BNR.

Petre Bunescu s-a declarat convins ca nimeni nu si-a imaginat in septembrie-octombrie 2008 ca aceasta criza va dura in Romania mai bine de patru ani, si ca va afecta foarte mult performanta creditarii in sistemul bancar. Bunescu a reamintit ca anul trecut ponderea creditelor neperformante a depasit 18% in sistemul bancar.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)