Cele 40 de banci de pe piata locala au cumulat anul trecut o pierdere neta de circa 2,1 miliarde de lei (476 milioane euro), in crestere de aproape trei ori fata de rezultatul negativ inregistrat in 2011, potrivit datelor preliminare adunate de BNR de la institutiile de credit ce activeaza in Romania, citate de Ziarul Financiar.

“2012 a fost al treilea an la rand in care sistemul bancar a inregistrat un rezultat negativ, aducand cea mai mare crestere a volumului pierderilor. Aceasta a fost consecinta agravarii procesului de deteriorare a calitatii portofoliilor de credite, dar si a scaderii soldului imprumuturilor in conditiile in care productia de credite noi s-a prabusit, iar multe banci au vandut pachete de active devenite neperformante. Rezultate negative au inregistrat deopotriva banci mari si mici. In 2011 pierderile cumulate ale bancilor au insumat 777 milioane lei, iar in 2010 circa 516 milioane lei. In 2008, sistemul raportase cele mai mari castiguri din istorie, peste 4,4 miliarde lei”, scrie www.zf.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)