Piraeus Bank propune clientilor sai conversia in lei a creditelor in franci elvetieni (CHF). Oferta pilot se adreseza clientilor cu credite de nevoi personale cu garantie imobiliara, ipotecare sau de investitii imobiliare, ce vor beneficia de o noua oferta a bancii, creata special pentru a veni in sprijinul lor. In prima faza, clientii vor beneficia de un discount de 15%. Discountul total va fi de 35% – obtinut pe parcurusl a sase ani.

Astfel, banca a decis sa preia de la clientii care intampina dificultati financiare in rambursarea creditelor contractate, o parte din efectele negative ale evolutiei nefavorabile a cursului de schimb al CHF, propunand reduceri ale soldului creditului si conversia in moneda locala, anunta banca.

Hotararea cu privire la acest program a fost luata de catre actionarul majoritar (Piraeus Bank Grecia), urmand a fi supusa ratificarii de catre Adunarea Generala a Actionarilor Piraeus Bank Romania S.A.

“Piraeus Bank Romania vine inca odata cu o oferta personalizata in intampinarea clientilor care trebuie sa faca fata in prezent unui nivel ridicat al gradului de indatorare ca urmare a aprecierii cursului de schimb al CHF. Acum, oferta Bancii permite reducerea soldului creditului si conversia acestuia in lei, ceea ce va conduce la scaderea ratei lunare de plata si la eliminarea expunerii la riscul valutar”, a declarat Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania.

In perioada imediat urmatoare, pentru a asigura o deservire adecvata a clientilor, reprezentatii Piraeus Bank vor planifica si vor demara contactarea persoanelor care detin credite in CHF cu garantie imobiliara, prioritar a acelora care au intampinat dificultati la rambursarea creditelor. Conform informatiilor comunicate, Banca va analiza in perioada urmatoare situatia financiara a fiecarui client, pentru a verifica indeplinirea criteriilor de aplicare a noului program.

 

Programul presupune:
– reducerea imediata a soldului creditului in CHF cu 15%;
– conversia in RON a soldului obtinut dupa aplicarea reducerii mentionate;
– suplimentar, 2 reduceri de cate 10%, aplicate la fiecare 3 ani, daca pe parcursul acestor perioade nu se vor inregistra intarzieri la plata ratelor.
Pentru a beneficia de aceasta oferta, clientii trebuie sa se asigure ca nu inregistreaza in prezent intarzieri la plata ratelor mai mari de 89 de zile.

Clientii care doresc sa afle informatii suplimentare pana la momentul contactarii lor de catre reprezentantii Piraeus Bank, pot contacta banca la numerele de telefon 021.207.04.50 / 021.207.04.60, pe adresa de e-mail: crediteCHF@piraeusbank.rosau prin completarea formularului de “Contact” de pe site-ul www.piraeusbank.ro .

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)