La mijlocul anului trecut, Piraeus Bank Grecia a preluat ATE Bank Grecia, inclusiv toate sucursalele din regiune, adica si 93,27% din actiunile ATE Bank Romania. Astazi, vorbim din nou despre “miscari” pe piata bancara. Surse bancare citate de Bursa.ro, precizeaza ca Piraeus Bank urmeaza sa vanda participatia detinuta la ATE Bank Romania. Aceleasi “miscari” au fost anuntate si la inceputul lunii octombrie, 2012.
Atunci, presa anunta ca ATE Bank va fi preluata de mai multi oameni de afaceri. Mai exact, in piata circulau informatii potrivit carora, dupa ce ATE Bank Romania va fi preluata de catre Piraeus Bank, institutia de credit va fi cumparata partial de cativa investitori romani si capitalizata, initial, pana la 60 de milioane de euro, urmand ca in 2013 sa fie atrasi mai multi investitori, inclusiv Societatile de Investitii Financiare (SIF), iar capitalul sa ajunga la 200 milioane euro.

 
Citeste aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)