Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, desemneaza Primaria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti drept castigatoare a competitiei nationale de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, derulata anul acesta. Primaria Sectorului 1, care  a inregistrat cel mai mare numar de plati ale taxelor si impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, a primit titlul onorific de „Primaria Viitorului”, iar locuitorii sectorului 1 au avut posibilitatea de a testa gratuit tehnologii inovatoare de plati dezvoltate de Visa Europe si de partenerii sai in cadrul unui eveniment organizat de Visa Europe impreuna cu Primaria Sectorului 1 in centrul comercial Promenada, in data de 17 noiembrie.

Totodata, Visa Europe, impreuna cu Primaria Sectorului 1 si Samsung, a premiat un numar de 8 elevi cu rezultate scolare excelente, provenind din familii defavorizate, cu scopul de a sprijini si facilita dezvoltarea lor educationala.

“Am lansat in urma cu patru ani prima campanie nationala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, care a devenit deja traditie pentru noi. in 2013, am vrut sa incurajam contribuabilii si autoritatile locale sa devina sustinatori activi ai platii taxelor si impozitelor locale cu cardul si ne-am bucurat sa vedem ca raspunsul nu a intarziat sa apara. in acest sens, dorim sa multumim Primariei Sectorului 1 pentru toate masurile adoptate in vederea sustinerii platilor cu cardul si ne dorim sa extindem colaborarea in 2014 prin deschiderea unor standuri speciale pentru ca cetatenii Sectorului 1 sa poata plati taxele cu cardul in centrele comerciale. Este un proiect pe care l-am dezvoltat deja impreuna cu alte primarii de sector din Bucuresti si care s-a bucurat de un mare succes”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia, Visa Europe, inainte de inmanarea oficiala a diplomei catre Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

“Cetatenii din Sectorul 1 reprezinta cel mai dinamic, productiv si deschis spre tehnologiile viitorului segment social din Romania. De aceea, administratia locala are obligatia de a se adapta si de a tine pasul cu exigentele comunitatii pe care o reprezinta. in Sectorul 1 am reusit sa introducem tehnologii de ultima generatie in plata taxelor si impozitelor: plata online prin Ghiseul.ro, plata electronica prin internet-banking, plata cu cardul si exemplele ar putea continua. Premiul de astazi ni se datoreaza mai putin noua si mai mult contribuabililor din Sectorul 1, care au ales in numar foarte mare modalitatea cea mai eficienta de plata a taxelor si impozitelor locale”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Premiul oferit Primariei Sectorului 1 si cetatenilor a constat intr-un stand tehnologic interactiv unde au fost prezentate si oferite spre testare tehnologiile inovatoare de plati electronice dezvoltate de Visa Europe si de partenerii sai, unele dintre acestea nelansate inca in Romania.

In cadrul standului tehnologic s-au realizat demonstratii si au putut fi testate platile cu cardurile contactless si cu telefoanele mobile prin tehnologia NFC, cu portofelul electronic V.me by Visa, precum si serviciile de plati mobile de la persoana la persoana (P2P).
Detalii despre produsele prezentate:
*    Cardurile contactless ofera atat consumatorilor cat si comerciantilor nivelul de siguranta furnizat de cele mai noi tehnologii, aducand si beneficii suplimentare. Platile cu cardurile contactless se realizeaza extrem de rapid, in cateva secunde, intrucat posesorii trebuie doar sa apropie cardul de cititorul contactless al terminalul POS pentru a finaliza tranzactiile. in Romania, posesorii de carduri contactless Visa pot realiza tranzactii cu valoare mai mica de 100 de lei fara a fi necesara introducerea codului PIN.

*    Platile cu telefonul mobil prin tehnologia NFC permit realizarea unor plati rapide si in siguranta prin simpla apropiere a telefonului mobil de un POS care accepta tehnologia contactless. Rapiditatea reprezinta un element cheie in locatiile comerciale cu trafic intens de clienti pentru a se evita aglomeratia, iar realizarea unei tranzactii cu telefonul mobil dureaza mai putin de 1 secunda. Totodata, consumatorii detin un control sporit asupra tranzactiilor pe care le realizeaza, intrucat pot primi pe telefon notificari pentru fiecare operatiune, precum si soldul disponibil. Visa Europe estimeaza ca 50% din tranzactiile realizate in reteaua Visa se vor face cu ajutorul unui dispozitiv mobil pana in 2020.

*    Portofelul electronic V.me by Visa reprezinta cel mai usor si sigur mod de a plati online si este pus la dispozitia consumatorilor prin intermediul bancilor membre ale Visa Europe. Portofelul electronic permite stocarea tuturor cardurilor detinute de o persoana, indiferent de sigla sub care sunt emise, si poate fi utilizat pe orice fel de dispozitiv (telefon mobil, tableta, laptop sau desktop PC). Totodata, consumatorii nu mai trebuie sa introduca detaliile cardurilor sau adresa de livrare, acestea fiind stocate in siguranta in V.me by Visa. Mai mult, V.me by Visa asigura confidentialitatea datelor consumatorilor, intrucat detaliile cardurilor nu sunt impartasite comerciantului.

*    Platile mobile de la persoana la persoana (P2P) permit tuturor utilizatorilor inregistrati sa transfere foarte usor, convenabil si in siguranta, bani oricarui posesor de card Visa din Europa de pe telefonul mobil, avand la baza securitatea si expertiza celor mai performante sisteme puse la dispozitie de Visa Europe. Aplicatia face posibila transmiterea cu usurinta a banilor catre o persoana de contact din agenda telefonului mobil, catre un numar de telefon mobil sau la un anumit numar de card Visa – indiferent daca destinatarul este inregistrat sau nu in serviciu. Pentru a beneficia de serviciul P2P, clientii nu au nevoie de un cont separat.

Informatii despre campania nationala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul
*    Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, a derulat in 2013 a patra editie anuala a campaniei nationale de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.
*    In cadrul campaniei din 2013 a avut loc competitia nationala intre primarii pentru plata taxelor si impozitelor locale cu cardul, la care au fost invitate sa participe toate primariile din Romania care accepta plata taxelor si impozitelor locale cu cardul. Pentru a oferi sanse egale tuturor primariilor participante, primaria castigatoare a fost desemnata in functie de numarul de plati cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele sase sectoare din Bucuresti au fost considerate in mod individual in cadrul competitiei.
*    Primaria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti s-a situat pe primul loc la nivel national, inregistrand  65 de tranzactii de plata cu cardul la 1.000 de locuitori. Topul primariilor din Romania in functie de numarul de tranzactii de plata cu cardul la 1.000 de locuitori este completat de Primaria Sectorului 5 (57 de tranzactii), urmata la mica distanta de Primaria Sectorului 4 (56 de tranzactii). in top 10 primarii din Romania privind numarul de plati cu cardul a taxelor si impozitelor locale se mai regasesc orase precum Cluj-Napoca, Brasov, Ploiesti, dar si comune precum Floresti (judetul Cluj) si Corbeanca (Ilfov).
*    Valoarea tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor si impozitelor locale a crescut in primele noua luni din 2013 cu 39% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la aproape 115 milioane de lei. Totodata, numarul tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor locale a avansat cu 37%, la 323.000 de tranzactii, sustinut de platile efectuate online cu cardul, care au crescut cu aproape 50% fata de perioada similara din 2012.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)