François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale

Din 12 septembrie 2022, BRD furnizează clienților proprii Plăți Instant – serviciul de plăți interbancare disponibil 24/7/365, cu executarea instantanee a plăților. Continuarea propagării plăților instant demonstrează utilitatea și eficiența serviciului, ușurința lui în utilizare, atractivitatea pentru consumatorii finali.

8 bănci oferă plăți instant

Banca Transilvania, BCR, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Libra Internet Bank, Patria Bank, Vista Bank și BRD.

Atât la nivel european, cât și la nivel național, instituțiile financiare au obținut o serie de avantaje competitive și de imagine prin adoptarea plăților instant. Astfel, capitalul de imagine a crescut, atât în rândul consumatorilor existenți de servicii de plăți, cât și în rândul generației tinere, noua utilizatoare a acestor servicii – urmare a înclinației naturale de a folosi tehnologie performantă.

François Bloch: lansarea acestui nou serviciu marchează încă o etapă în procesul de maturizare a platformei YOU BRD

”Prin lansarea serviciului de plăți instant, BRD face astăzi încă un pas înainte pe drumul unui customer journey complet digitalizat și adaptat la ritmul vieții de zi cu zi a clienților noștri, cu o evoluție calitativă importantă privind rapiditatea uneia dintre cele mai importante categorii de operațiuni bancare: plățile. Ne îndeplinim astfel încă o promisiune față de clienții noștri, după o evoluție care cuprinde, între altele, deschiderea la distanță a conturilor, tokenizarea cardurilor prin Apple și Google Pay sau procesul de creditare digitală 100% la distanță. De asemenea, lansarea acestui nou serviciu marchează încă o etapă în procesul de maturizare a platformei YOU BRD”, a declarat François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

”Apreciem colaborarea de succes cu BRD Société Générale, a cărei participare la infrastructura centrală pentru Plăți Instant aduce un plus considerabil, prin potențialul important al băncii de a extinde aria de acoperire și propagare a serviciului. BRD se alătură de acum unei familii europene de servicii bancare digitale de cel mai înalt nivel, în folosul clienților băncii, aceștia urmând să transforme plățile instant într-un instrument indispensabil în viața de zi cu zi. În context general, considerând evoluția industriei de plăţi europene şi globale din ultima perioadă, adoptarea generalizată a standardului instant pentru plăţile de retail se dovedește o certitudine. Efectele acestei tendințe se fac simțite și la noi în țară și dorim ca, împreună cu membrii comunității financiare, să oferim servicii cu valoare adăugată, așa cum sunt plățile instant, tuturor consumatorilor de servicii financiare din România.” – a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

Plățile instant cresc constant

Confortul în utilizare, caracterul instant de transmitere a fondurilor între conturile aflate la două bănci diferite, alături de accesul 24/7/365 la acest serviciu, sunt atribute definitorii pentru utilizatorii finali. Pe lângă acestea, standardul de securitate și siguranță oferit de bănci și TRANSFOND se situează la cote maxime.

În perioada aprilie 2019 – august 2022, serviciul Plăți Instant în lei a funcționat la întreaga sa capacitate, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9%. Din punct de vedere al volumelor de plăți, serviciul a procesat în primul semestru al acestui an de peste patru ori mai multe tranzacții decât în perioada similară a anului trecut, iar tendința este una de permanentă creștere. Efectul de rețea amplifică adresabilitatea serviciului, odată cu înrolarea unei noi instituții financiare, ajungându-se ca orice deținător de cont să aibă posibilitatea de a plăti instant.

Plăți transfer în 10 secunde

Durata unui transfer instant este de maximum 10 secunde între cele două conturi – aparținând unor bănci diferite, conform regulilor schemei de plată. În practică, durata reală a transferului între bănci se încadrează în circa 4 secunde. Serviciul este oferit persoanelor fizice sau juridice, deținătoare de cont bancar iar valoarea individuală a unei plăți instant se situează sub 50.000 lei. Singura condiție care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către băncile celor doi participanți la procesul de plată.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)