Noul serviciu este disponibil pentru toți comercianții care au instalată aplicația GP tom de la Global Payments.

Cumpărătorii din România se numără printre primii din Europa de Est care vor beneficia de posibilitatea de a plăti cu criptomonede. De-acum, plățile cu Bitcoins și cu alte criptomonede sunt posibile pe mii de terminale și aplicații mobile de plată Global Payments, se arată într-un comunicat de presă remis de companie.

Noul serviciu este disponibil pentru toți comercianții care au instalată aplicația GP tom de la Global Payments, ce transformă telefonul mobil în terminal POS. Serviciul de criptomonede este oferit de GoCrypto, cel mai important furnizor de criptomonede din lume. Pentru utilizatori, este extrem de facilă acceptarea la plată a criptomonedelor – antreprenorii care folosesc GP tom o pot activa pur și simplu din aplicație, alegând criptomoneda ca metodă de plată.

„În prezent există un interes enorm pentru criptomonede și dorim să le oferim clienților posibilitatea de a le folosi la plățile de zi cu zi. De-acum au posibilitatea nu doar de a-și stoca fondurile cripto, ci pot începe să le folosească pentru plăți. Aceasta înseamnă că pot intra într-un magazin, pot alege bunuri și le pot plăti cu criptomonede,”explică Žiga Toni, CEO adjunct al GoCrypto.

Cumpărătorii care au portofele electronice cu criptomonede pot cumpăra bunuri folosind telefoanele lor. Când plătesc, pur și simplu scanează codul QR de plată de pe terminalul comerciantului. Comerciantul poate alege dacă dorește să primească contravaloarea produselor în criptomonedă sau în moneda locală din România – RON.

„Suntem bucuroși că de acum putem ajuta cumpărătorii să-și folosească portofelele cripto în aproape toate locurile folosind aplicația noastră, GP tom, care transformă telefonul în POS. Și totodată, ne bucurăm că putem ajuta comercianții să câștige mai mulți clienți, oferindu-le o nouă metodă de plată”, a declarat Cătălin Moise, Country Manager Global Payments România.

Cum să faceți cumpărături cu criptomonede? Informații pentru cumpărători

Dacă doriți să investiți în criptomonede, este ușor. Singurul lucru de care aveți nevoie este un portofel electronic pentru criptomonede. Descărcați-l de pe Google Play sau App Store; vă recomandăm să alegeți Portofelul Elly by Eligma, aceeași companie care a dezvoltat soluția GoCrypto pentru comercianți. Portofelul vă oferă posibilitatea de a cumpăra mai multe criptomonede, inclusiv Bitcoin. Puteți cumpăra sau vinde criptomonede în aplicație: decideți asupra sumei pe care doriți să o investiți și plătiți cu un card bancar.

Portofelele electronice de criptomonede vă permit, de asemenea, să utilizați criptomoneda pentru plăți – în magazinele online cu GoCrypto sau în magazinele fizice care utilizează aplicația GP tom de la Global Payments cu GoCrypto integrat. Plata este ușoară; pur și simplu scanați codul QR de plată generat de comerciant și confirmați tranzacția.

Cum acceptați plata cu criptomonede? Informații pentru comercianți

Dacă sunteți comerciant și doriți să oferiți clienților posibilitatea de a plăti cu criptomonede, puteți utiliza aplicația GP tom, care vă transformă telefonul mobil într-un terminal de plată. Trebuie doar să semnați un contract de acceptare la plată a cardurilor cu Global Payments și să descărcați aplicația GP tom compatibilă cu sistemul de operare Android. Odată efectuată plata, comerciantul poate primi decontarea în criptomoneda acceptată sau în moneda locală, așa cum a făcut-o și până acum.

Criptomonedele și plățile cu cardul oriunde

Aplicația GP tom permite comercianților să accepte la plată criptomonede și carduri direct cu telefoanele lor mobile, oricând și oriunde, fără a mai avea nevoie de un terminal clasic. Aplicația funcționează pe toate telefoanele cu sistemul de operare Android 8 și un cip NFC integrat.

Cel mai mare avantaj al aplicației GP tom este că antreprenorii nu vor mai avea nevoie de niciun echipament de plată suplimentar; pot accepta pur și simplu plăți direct cu telefoanele mobile. Comercianții pot accepta plata cu cardul sau cu criptomonede oriunde există o conexiune la internet.

Soluția de plată GP tom este ideală pentru o gamă largă de afaceri, de la comercianți mai mici, cum ar fi șoferii de taxi, restaurantele, producătorii locali sau magazinele de cartier, până la marii retaileri, răspunzând cu succes la schimbările din peisajul comerțului cu amănuntul, oferind noi opțiuni pentru clienți. Aplicația GP Tom poate fi descărcată de pe Google Play, iar comerciantul o poate folosi imediat ce încheie un contract cu Global Payments.

Costul și chitanța

Costul pentru tranzacțiile cu criptomonede este de 1,25% din suma plătită. Această taxă este plătită de comerciant. Chitanța este emisă electronic și poate fi trimisă prin sms, e-mail sau prin afișarea și scanarea unui cod QR.

COVID-19 a determinat o creștere a tranzacțiilor electronice cu 25%

În contextul pandemiei, cumpărătorii s-au orientat din ce în ce mai mult către plățile electronice, iar studiile arată că această tendință continuă. Îngrijorați de faptul că bancnotele și monedele pot fi contaminate de noul coronavirus, multe lanțuri de retail au început chiar să solicite clienților să folosească plățile cu cardul și alte metode de plată, reducând contactul cu bancnotele sau eliminându-l complet.

Terminalele Global Payments din Europa Centrală procesează în prezent aproximativ 890.000 de tranzacții pe zi. Este cu 180.000 mai mult decât înainte de criza coronavirusului – o creștere de 25%. Valoarea medie a unei tranzacții cu amănuntul a crescut și ea, de la 22 la 25 de euro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)