BNP Paribas a anunţat că va prelua cea mai mare parte a activităţilor din Polonia ale grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International, operaţiune care va permite BNP Paribas să-şi consolideze poziţia pe piaţa serviciilor bancare din Polonia, transmite Reuters.
Activităţile RBI, care au fost preluate pentru suma de 3,25 miliarde zloţi (775 milioane de euro), vor fi unite cu filiala BNP Paribas din Polonia, BGZ BNP Paribas, astfel că banca franceză va ajunge la o cotă de piaţă 6% în Polonia.

“Doresc să urez un bun venit echipei Raiffeisen Bank Polska în grupul nostru. Combinând punctele forte ale BGZ BNP Paribas cu activele și cultura activităților bancare centrale ale Raiffeisen Bank Polska, Grupul BNP Paribas din Polonia va deveni o bancă de referință în toate segmentele de piață, de la finanțarea consumatorilor la sectorul bancar privat, la finanțarea IMM- urilor. Această achiziție confirmă poziția noastră de bancă universală, lider, dedicată clienților noștri polonezi și demonstrează angajamentul nostru de a sprijini creșterea economiei poloneze “, a subliniat directorul general de la BNP Paribas, Jean-Laurent Bonnafé.

La rândul său, Raiffeisen Bank International a precizat că va păstra o parte din operaţiunile Raiffeisen Polbank, inclusiv portofoliul de credite ipotecare în valută, în principal în franci elveţieni, la cererea Autorităţii de reglementare a pieţei financiare din Polonia (KFN), care cere ca acest tip de active să rămână în mâinile proprietarului actual pentru a nu slăbi sistemul bancar.

Grupul Raiffeisen este prezent şi în România cu o bancă de top 5. PNB Paribas deţine în ţara noastră IFN-ul Cetelem, pe care îl va transforma în bancă.

Polbank este a noua mare bancă din Polonia după active, cu o valoare contabilă de 6,4 miliarde de zloţi (1,9 miliarde de dolari) şi active de aproximativ 36 de miliarde de zloţi, excluzând creditele în valută.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)