Statul polonez nu va suporta cheltuielile pentru furnizarea de ajutor clientilor care doresc rambursa creditelor ipotecare exprimate in franci elvetieni, dupa ce moneda elvetiana a crescut, a declarat marti prim-ministrul polonez, potrivit Reuters.

“Bugetul Poloniei nu va suporta toate cheltuielile. Prezenta decizie (cu privire la rezolvarea problemei creditelor in franci elvetieni), trebuie sa fie luata de catre banca si titularul creditului”, a declarat Ewa Kopacz la o conferinta de presa.

Polonia este cea mai expusa tara la “criza francilor”, asa cum a scris BankingNews.ro intr-o analiza (citeste aici)

Aproximativ 40 % dintre polonezii care au un credit ipotecar s-au imprumutat in franci elvetieni. 560.000 de clienti polonezi au credite in franci elvetini, in valoare aproape de 31 miliarde de euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)