Reprezentantul local al nemtilor de la Deutsche Bank, Mihai Ionescu, crede ca exista o problema de optica asupra sistemului bancar. „Ne uitam doar la faptul ca unu din cinci credite este neperformant, dar sistemul bacar este foarte bine condus si banca centrala are o politica de reglementare foarte stricta.“

Dupa ce lauda sistemul din Romania, Ionescu raspunde transant si la intrebarea zilei: sunt prea multe banci generaliste in Romania?

“Nu cred ca exita un raspuns bun la intrebarea daca sunt prea multe banci in Romania. Intrebarea este daca sistemul este eficient sau nu pe termen lung. Ceea ce Romania nu face este ca nu acceseaza fonduri din piata globala”, a declarat Ionescu.

Romania este o piata interesanta pentru tranzactii cu credite neperformante, cred cei de la Deutsche Bank

Deutsche Bank a devenit in ultima perioada unul dintre finantatorii achizitiilor de portofolii de credite neperformante operate pe piata locala de firmele specializate in recuperarea de creante. „Romania este o piata interesanta pentru tranzactii cu credite neperformante. Tranzactiile potentiale pe acest segment se ridica la 3 mld. euro in urmatorul an. Suma pe care noi vrem sa o investim in credite neperformante este semnificativa. Sunt bani pe care i-ar putea pune la bataie doar un fond de investitii sau o banca. Ne uitam si la active performante, nu doar neperformante“, a spus Josh Silver, director Deutsche Bank Londra.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)