Presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, a precizat ca preluarea portofoliului de retail de la Citibank din primavara anului 2013 a fost o tranzactie foarte buna, evidentiind faptul ca aceasta poate constitui un exemplu bun care ar putea fi repetat.

”Speram sa deschidem usa pentru alte tranzactii pe viitor. Cine stie!?”, a subliniat Steven van Groningen, lasand sa se inteleaga ca Raiffeisen Bank este dispusa sa faca o noua achizitie daca va aparea o oportunitate.

”In momentul de fata nu negociem nicio tranzactie, insa suntem permanent atenti la asemenea oportunitati. Personal, cred ca procesul de consolidare a sistemului bancar romanesc prin fuziuni si achizitii va continua in acest an si anul viitor”, a declarat Steven van Groningen.

Seful Raiffeisen Bank a mai spus ca, avand in vedere numarul mare de banci de pe piata locala, este bine ca Banca Nationala a Romaniei sa nu mai dea nicio autorizatie bancilor care ar vrea sa investeasca in Romania, cum ar fi cele din China sau Rusia. ”Cred ca aceste banci ar trebui sa cumpere institutii de credit existente, care au deja autorizatii de functionare”, a conchis Steven van Groningen.

 

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)