Guvernul discută în şedinţa de vineri proiectul bugetului de stat pe 2019, precum şi modificări ale Ordonanţei 114, care instituie “taxa pe lăcomie”, potrivit News.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a spus în cadrul unei emisiuni la Antena3 că ar putea fi rediscutate unele prevederi ale OUG 114.

„Un guvern trebuie să dea dovadă de flexibilitate şi să vadă ce funcţionează şi ce nu funcţionează şi nu trebuie să mergem pe ideea că totdeauna avem dreptate. Poate au fost elemente în care ar trebui să luăm o altă decizie. Nu pot să vă spun ce vom proroga şi ce nu, dar pot să vă spun că vom avea o discuţie foarte detaliată pe fiecare aspect şi ceea ce credem că nu funcţionează şi sunt argumente temeinice vom încerca să avem o soluţie pentru ele“, a afirmat Viorica Dăncilă, fiind întrebată despre solicitarea UDMR de amânare a intrării în vigoare a aşa-numitei taxe pe lăcomie.

Mugur Isărescu a contestat aprig Ordonanța

În conferința susținută joi la BNR, Guvernatorul Mugur Isărescu a explicat că la deprecierea cursului a contribuit și taxa pe lacomie anunțată din scurt, fără consultări prealabile, la finalul lunii decembrie, prin care a fost introdusă și o taxă progresivă pe activele bancare calculată în funcție de ROBOR.

Guvernatorul a declarat că Ordonanţa 114 data de Guvern a destabilizat economia şi l-a considerat pe cel care iniţiat-o „un țăcănit”.

“Float, managed float, înseamnă a pluti. Vasul plutea și vine un țăcănit și începe să-l zguduie așa! Înainte de Crăciun nici nu te trezești bine… A fost și ordonanța și turbulența și neînțelegerea. Dacă eu n-am înțeles despre ce e vorba, ce să înțeleagă alții…”, a reactionat Isărescu.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)