Garanti Bank va lansa, in premiera pentru România, platile directe cu telefonul mobil prin intermediul codurilor QR, in urma incheierii unui parteneriat cu compania suedeza Seamless. Cele doua companii vor introduce pe piata din România sistemul SEQR Mobile Payments prin intermediul unui proiect pilot care va fi implementat in marile lanturi de retail. Garanti Bank este astfel prima institutie financiara care pune bazele unei retele SEQR Mobile Payments in Romania.
Noua tehnologie, lansata initial in noiembrie 2011 de catre Seamless Distribution pe platforma sa SEQR, are scopul de a spori confortul clientilor, dar si de a reduce costurile pentru comercianti.

Mai exact, codurile QR vor fi instalate in diferite lanturi de retail, unde clientii Garanti Bank le vor scana cu telefonul mobil si astfel vor face direct plata lor. Consumatorii pot scana un cod QR in terminalul POS, pe web sau pe factura, pentru a aproba ca plata sa se faca din conturile lor bancare. Codul QR identifica beneficiarul de plata conectat la platforma de tranzactionare Seamless si consumatorii pot plati direct din conturile lor.

Serviciul este gratuit pentru consumatori, care pot plati astfel mult mai usor prin intermediul unei platforme extrem de sigure, fara a sta la coada. La rândul lor, comerciantii isi pot spori marja de profitabilitate, fara investitii in echipamente noi, si, in acelasi timp, isi pot reduce costurile si creste eficienta.

“Lucram acum la diversificarea ofertelor noastre de plata care sa permita clientilor Garanti sa isi faca cumparaturile zilnice cu telefonul mobil”, a declarat Anca Motca, DGM Sales Management Garanti Bank Romania.

Lansarea solutiei SEQR de plati pe mobil urmeaza altor inovatii introduse de Garanti Bank in România in ultimii ani, preluate ulterior si de catre alte institutii bancare, cum ar fi platile contactless, cel mai sigur sistem bancar pe Internet de pe piata locala si o retea intreaga de ATM-uri inteligente, capabile de functii diverse si complexe, inclusiv tranzactii fara card.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)