Guvernul l-a inlocuit, joi, pe presedintele Eximbank Ionut Costea, la final de mandat, cu Traian Halalai, director adjunct la Banca Romaneasca, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale. Totodata, Ministerul Finantelor Publice, actionarul majoritar al Eximbank, a decis sa-l pastreze pe Paul Ichim pe pozitia de vicepresedinte al bancii. Costea a fost numit la conducerea Eximbank la inceputul anului 2009.

 

Comunicatul bancii:

Adunarea Generala a Actionarilor EximBank a hotarat astazi componenta noii echipe de management a bancii in conditiile in care mandatul actualei conduceri se incheie.

Potrivit deciziei AGA, pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie si presedinte executiv al bancii va fi ocupata de Traian Halalai, conducerea executiva a EximBank urmand sa fie completata de Paul Ichim si Mihai Mandres din pozitia de vicepresedinti ai Consiliului de Administratie si vicepresedinti executivi ai EximBank.

Nominalizarile facute de AGA EximBank urmeaza sa fie transmise Bancii Nationale a Romaniei in vederea autorizarii.

Actionarul majoritar al EximBank este statul roman care detine, prin Ministerul Finantelor Publice, 95,37% din capitalul social, restul actiunilor fiind in posesia SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Muntenia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)