Programul Prima Casa va continua si anul viitor, anunta oficialii romani. Prima casa “se va da ca painea calda”, sustin analistii, mai ales dupa ce au fost facute publice modificarile suferite de cel mai cautat produs bancar.  Programul Prima Casa va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei pana la final de 2015. Bancile au terminat plafonul alocat acestui an  iar clientii cu dosarele aprobate nu puteau accesa creditele.

Plafonul garantiilor de la Prima Casa de anul viitor se va reduce la 1,5 miliarde de lei, cu un miliard mai putin decat in acest an. Asadar, se vor acorda tot mai putine credite, iar specialistii considera ca acestea se vor epuiza foarte rapid.

Asta si datorita dobanzilor tot mai bune

Dobanda maxima din Prima Casa, pe care o vor putea practica bancile,  va scadea cu jumatate de punct procentual, pana la nivelul indicelui Robor plus 2%.

“Pentru ‘Prima Casa’ vom suplimenta cu 200 de milioane de lei plafonul pentru 2015, iar pentru anul viitor am decis o reducere a schemei la 1,5 miliarde de lei, si in conditii actualizate de cost, de rata dobanzii, adica ROBOR plus 2%”, a explicat Anca Dragu.

Celelalte conditii de creditare raman neschimbate, inclusiv avansul de 5%, au mai spus oficialii din Finante.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)