Compania AXA a prezentat rezultatele studiului “Nevoile financiare ale romanilor” realizat de GfK Romania. In topul caracteristicilor unei vieti fericite pentru respondenti se afla sanatatea (83%), siguranta financiara (76%), o casatorie fericita (59%) si  copiii (43%).

Potrivit studiului, 46% din targetul total nu este familiarizat aprape deloc cu asigurarile UL (versus 39% ne-familiarizat cu AV); 37% cunoaste foarte putine despre asigurarile de viata cu componenta investitionala; 45% din targetul total considera ca limbajul asigurarilor este mult prea complicat, iar 54% dintre acestia nu sunt de acord cu faptul ca, in general, agentiile de asigurare dau toate informatiile necesare in mod clar si transparent.

In topul celor mai atractive metode pentru investitii si economisire se numara produsele bancare de economisire, imobiliarele si propriul business, fapt ce denota o competitie puternica din partea produselor bancare in termeni de motivare a economisirii. Consumatorii din Bucuresti, parinti cu copii cu varsta de 10 ani sau mai putin, acele persoane ale caror venit net pe gospodarie este mai mare de 1000 lei, ci care sunt increzatori in siguranta job-ului lor au cele mai mari sanse sa nu respinga asigurarile de viata cu componenta investitionala, asa cum arata studiul.

In ceea ce priveste elementele care conteaza cel mai mult cand vine vorba de economisire, pentru 40% dintre respondenti este important profitul pe termen scurt, pentru 23% profitul pe termen lung, pentru 24% posibilitatea de a retrage bani oricand, iar pentru 13% lipsa de riscuri.

In termeni de motivatii pentru alegerea componentelorde economisire si investitii: 81% dintre toti respondentii (84% din targetul pentru produsele de economisire si investitii) sunt de acord ca este important sa ai acces rapid la economiile tale in caz de nevoie, 21% nu sunt de acord ca banii se devalorizeaza prea repede pentru a merita sa economisesti sau sa investesti pe termen lung (alti 27% nu sunt decisi in acest moment), in timp ce 32% sunt total de acord si 30% sunt de acord partial ca este foarte usor sa fii pacalit sau sa alegi o asigurare nepotrivita.

Studiul a oferit rezultate si in ceea ce priveste prioritatile financiare ale romanilor. Astfel, 13,4%  vor sa aiba o rezerva in cazul in care au o problema serioasa de sanatate, 12,9% considera prioritara siguranta financiara pentru cei pe care-i iubesc, in caz de deces, iar 11,6 spun ca vor sa aiba o rezerva de bani in caz ca-si pierd locul de munca.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)