JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană a raportat profituri record, iar Citigroup, a treia bancă, a înregistrat cele mai bune rezultate de la criza financiară din 2008.

JPMorgan Chase a terminat anul 2019 cu un profit de 36,4 miliarde de dolari, în creștere de la 32,5 miliarde de dolari la final de 2018. Banca a câștigat 8,5 miliarde de dolari în ultimele trei luni ale anului trecut, de asemenea un record.

Citigroup, a treia bancă din SUA, a anunțat un profit de 19,4 miliarde de dolari pentu 2019, iar profitul de 5 miliarde de dolari făcut în ultimul trimestru al anului a depășit profitul pe care l-a obținut în aceeași perioadă din 2018.

Analiștii spun că există o explicație pentru acest succes al băncilor americane: schimbarea piețelor financiare, inclusiv măsurile FED de anul trecut care au ajutat piețele să crească constant.

Reducerile de impozite, banii ieftini de la FED și puterea de cumpărare ridicată în rândul consumatorilor americani au contribuit la transformarea rezultatelor în unele “olimpice”.

Chiar și băncile cu probleme operaționale au adus profit acționarilor

Wells Fargo, care încă mai operează sub interdicțiile autorităților de reglementare de la începutul anului 2018, a anunțat un venit net de 2,9 miliarde de dolari pentru ultimul trimestru.

În ciuda problemelor nerezolvate, Wells Fargo a distribuit acționarilor 9 miliarde de dolari prin dividende și rambursări de acțiuni anul trecut.

Raportările financiare ale JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo au influențat piața financiară, indicele Dow Jones a crescut cu 0.1%.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)