Mai multe mall-uri din București și din țară au anunțat că își vor reduce programul la opt ore, începând de luni, 16 martie, ca măsură de precauție pe fondul coronavirusului.

Cele mai multe mall-uri vor funcționa după programul 12-20, față de 10-22, cum se întâmplă în prezent.

În acest context, sucursalele bancare prezente în centrele comerciale vor avea un program modificat. Băncile și-au înștiințat clienții cu privire la acest demers, atât în agenții, cât și în mediul online.

Măsura este valabilă pentru toate agențiile bancare prezente în marile centre comericiale.

Și băncile își încurajează clienţii să acorde o atenţie sporită igienei personale şi să îşi dezinfecteze frecvent mâinile, folosind aparatele automate amplasate în incinta mall-urilor.

Băncile mari precum BCR, BRD sau Unicredit își informează clienții din mediul online ce măsuri de prevenție pot adopta sau ce reguli s-au impus în cadrul agentiilor.

Dacă sucursala este aglomerată, vei avea acces doar după un timp, deci este posibil ca in aceste zile timpul de aștetare să crească.

În functie de spatiul disponibil, sucursalele limitează accesul clienților la un anumit număr. De asemenea, reprezenții băncilor ne recomandă să utilizăm mijloacele alternative disponibile atât pentru realizarea operațiunilor financiar-bancare, cât și pentru a contacta un reprezentant al băncii.

Și Garanti BBVA si-a informat clientii cu privire la riscurile din acestă perioadă și le-a transmis sfaturi pentru această perioadă:

Mall-urile care îşi vor ajusta programul sunt Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timişoara, City Park Constanta, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galaţi, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Shopping City Piatra Neamţ, Shopping City Satu Mare, Shopping City Deva, Brăila Mall, Shopping City Satu Mare, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Aurora Buzău Shopping Mall.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă stare de urgenţă începând de luni, 16 martie 2020

“Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a spus şeful statului.

El a subliniat că starea de urgenţă va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de coronavirus.

Raed Arafat îndeamnă la solidaritate şi încredere reciprocă

Și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, face apel la mass-media să adopte “o atitudine civică responsabilă”, precizând că declararea stării de urgenţă are rolul de a ajuta, nu de a crea probleme, de aceea subiectul “nu trebuie speculat şi nici politizat”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)