În perioada Sărbătorilor Pascale, 17 și 20 Aprilie 2020, toate unitățile bancare vor fi închise. Clienții vor avea la dispoziție canalele online de mobile și internet banking, call-centerele, dar și mașinile multifuncționale din unele agenții.

Banca Transilvania își anunță clienții că în perioada Sărbătorilor Pascale – 17 și 20 Aprilie -dar și de 1 Mai, toate unitățile bancare din România și Italia vor fi închise.

Pe de alta parte, call-centerul BT functioneaza non-stop, iar alternativele de self-banking sunt urmatoarele:

Pentru plata facturilor: BT24 Internet & Mobile Banking, Pago
BT24 Internet & Mobile Banking: plata facturilor, transfer de bani si altele
BT Pay: sold, plati si transferuri
Chatbotul Livia de la BT, pe Facebook Messenger: sold, IBAN, rate, dobanzi si comisioane si altele
Chatbotul pentru antreprenori Raul de la BT, pe Facebook Messenger: IBAN, sume de plata pentru cardul de credit si altele
BT Visual Help: blocarea cardurilor, modificarea limitelor de tranzactionare si altele.

Și Banca Comercială Română informează că unităţile sale teritoriale retail şi centrele de afaceri corporate nu vor avea program cu publicul în intervalul 17-20 aprilie 2020 (de vineri până luni, inclusiv), cu ocazia Sărbătorilor de Paște.

Serviciile bancare online prin George rămân disponibile permanent, iar clienții vor putea efectua majoritatea tranzacțiilor curente, printre care:

Verificare cont curent și generare extrase bancare
Management carduri (blocare, modificare limită, reemitere)
Transferuri interne și internaționale
Plăți instant și NFC
Plăți utilități
Deschidere depozite & conturi economii
Deschidere conturi
Accesare credit de consum – 100% online
Refinanțare alte credite – 100% online
Serviciile bancare BCR rămân disponibile NON-STOP și prin telefon, la *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețelele naționale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS sau +4.021.407.42.00 pentru apeluri internaționale.

Și ATM-urile și mașinile multifuncționale BCR vor fi alimentate și rămân disponibile permanent. Zonele Easy 24 Banking BCR vor fi disponibile tuturor posesorilor de carduri bancare, cu excepția celor care sunt amplasate în centre comerciale, închise în acest moment ca urmare a măsurilor impuse pentru combaterea pandemiei COVID-19. Easy 24 Banking BCR este o zonă amenajată în cadrul anumitor unităţi BCR, disponibilă 24 de ore din 24, 100% automatizată, dotată cu echipamente ce permit efectuarea de operaţiuni bancare cu şi fără numerar.

În această perioadă, deţinătorii de carduri BCR vor putea face plăţi la oricare dintre comercianţii care acceptă carduri, iar serviciul de Asistenţă de urgenţă pentru deţinătorii de carduri va fi, ca de obicei, disponibil 24 de ore din 24.

Raiffeisen Bank anunță că în perioada 17-21 aprilie 2020, cu ocazia Sărbatorilor de Paște, toate agentiile sunt închise. Programul se reia in reteaua de unitati Raiffeisen Bank marti, 21 aprilie intre orele 9.00 -17.00.

Departamentul Servicii Clienti (Call Center) va asigura permanenta pe serviciul de relatii clienti pentru urgente Carduri, Smart Mobile, SmartTel, Raiffeisen Online, Clienti de Top si FWR.

Despre programul si locatia agentiilor Raiffeisen Bank gasiti informatii AICI

Și Banca Românească își informează clienții că în perioada 17 – 20 aprilie sucursalele nu au program de lucru cu clienții.

Modalităţile alternative de plată / tranzacţii pe care clienţii le au la dispoziţie sunt:

  • Internet Banking, serviciul “e-bancamea” (https://ib.brom.ro/iBankWeb/login.jsp)
  • Bancomate (vă recomandăm să evitați pe cât posibil utilizarea numerarului și să folosiți cardurile la cumpărături, respectând în același timp restricțiile de circulație impuse de autorități).
    Serviciul de asistență de urgență pentru deținătorii de carduri va fi disponibil 24 din 24, la numărul de telefon 021 304 81 00.
    În data de 21 aprilie 2020 se reia programul normal de lucru cu clientela.

BRD, CEC Bank, Alpha Bank, Idea Bank, Vista Bank își anunță clienții pe paginile de Facebook că în perioada 17-20 aprilie 2020, cu ocazia Sărbatorilor de Paște agențiile vor fi închise. Programul obișnuit se va relua de marți, 21 aprilie, ora 09:00.

În toate unitățile bancare rămân deschise canalele alternative și serviciul de asistență de urgență pentru deținătorii de carduri pe care le regasiti pe site-urile băncilor.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)