Castigatorii Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati 2015 sunt un spital, o institutie de invatatmant si opt ONG-uri situate in Timișoara, Sibiu, Onesti, Galati si Bucuresti. Proiectele vizeaza domeniile: servicii sociale si de sanatate (7) si  ecologie urbane (3).

Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati s-a desfasurat exclusiv pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro în perioada 1 iulie – 11 septembrie 2015. Din 228 de intenții de înscriere a proiectelor, au fost finalizate 134. După verificarea eligibilității lor, conform regulamentului, au intrat în cea de-a doua etapă 99 de proiecte din 36 de localități, adica  74% din cele înscrise.  În etapa finală, proiectele au fost supuse  votului publicului și jurizarii voluntarilor Raiffeisen.

Timp de o luna 65 de voluntari Raiffeisen au notat proiectele conform grilei de evaluare, care cuprinde 13 criterii si s-au strans 38.495 de voturi online. Căştigătorii au fost desemnaţi în funcţie de notele finale obţiunte, calculate ca medie între nota juriului şi nota corespunzătoare numărului de voturi pentru fiecare proiect (numărul maxim de voturi corespunzând notei 10).

Deși 41% din proiectele calificate în finală erau din București, doar patru dintre ele se află printre câștigători. Voturile au contat 50% în evaluarea proiectelor, iar comunitățile mai mici s-au mobilizat mai bine. A contat prestigiul social al coordonatorilor de proiect, profesorii sau medicii reușind să  câștige mai mult sprijin.

Cele zece proiecte câștigătoare ale Programului de Granturi Raiffeisen Comunități sunt:

Servicii sociale şi de sănătate

Hidroterapia schimbă vieți –Asociația Scoala mamei Junior

Pot să zbor spre viitor – Asociatia de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism Galati

Constructia bazei de date digitale pentru monitorizarea pacientilor cu cancer tiroidian, Biomat-Endo – Institutul Național de Endocrinologie „C.I.Parhon”

În pas de cal spre o viață mai bună -Asociația Hors Emotion

Alimentația copiilor cu boli grave -Asociația M.A.M.E.

Centrul de terapii asistate de ecvine pentru copii cu dizabilități psihosociale – Asociația Spitalului de Psihiatrie Dr.Gh.Preda Sibiu

Mai Voios, mai Sănătos!  Fundația Inocenți – Filiala București

Ecologie urbană

Parcul Moisiliștilor – Colegiul Național Grigore Moisil

Foișorul „Piticilor” – Asociaţia ,,Educatori creativi-copii inventivi”

Liceenii pledează și pedalează ecologic – Asociația de tineret Onestin

Citeste despre proiectele castigatoare pe platforma Raiffeisen.

 

Timisoara- Proiect castigator

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)