Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) acorda credite in sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ (achizitie, constructie, modernizare etc.) in conditii extrem de avantajoase: dobanzi fixe in lei, incepand de la 4,5%, in functie de avans, si ia in calcul veniturile a trei codebitori, potrivit unui comunicat de presa remis BankingNews.ro

RBL a redus cu peste un punct procentual dobanzile la creditele in sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ, cu ipoteca, acordate imediat (anticipat sau intermediar). Astfel, in primii maximum cinci ani, la creditele in lei pentru domeniul locativ, cu ipoteca, dobanda este fixa, intre 4,5% si 5,75% pe an, in functie de valoarea avansului (intre 0% si 40%). Dupa aceasta perioada, clientilor li se asigura o dobanda fixa de 4,5% pe an, pentru toata perioada ramasa a creditului (aproximativ 8 – 9 ani sau mai mult in functie de tarif).

In plus, in perioada aprilie – septembrie 2015, se anuleaza comisionul de analiza dosar credit (standard 1.400 lei) pentru cei care contracteaza credite imediate pentru locuinta (oferta valabila pentru creditele anticipate sau intermediare cu ipoteca).

Tot in perioada aprilie – septembrie 2015, RBL desfasoara campania „Despacheteaza-ti visurile intr-o casa noua!” dotata cu 180 de premii a cate 1.000 lei fiecare. Astfel, toti clientii care contracteaza un credit pentru locuinta in valoare de cel putin 25.000 lei si il utilizeaza integral in perioada aprilie – septembrie 2015, participa automat la una dintre extragerile lunare, cu 30 de premii a cate 1.000 lei fiecare. Fiecare multiplu de 25.000 lei din valoarea creditului acordat aduce o sansa de castig suplimentara.

„Dobanzile fixe, costurile finale mici, ratele lunare predictibile fac din creditele in sistemul de economisire-creditare unele dintre cele mai atractive produse de creditare in lei de pe piata.

Cel mai adesea lucrarile de constructie si renovare incep primavara. In fiecare an am constat o crestere a numarului de solicitari de finatare pentru astfel de proiecte. Acum, prin reducerea dobanzilor si relaxarea conditiilor de acordare la creditele cu ipoteca, mai multe familii au posibilitatea sa-si realizeze proiectele locative.”, a spus Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

EXEMPLE DE CALCUL

De exemplu, daca o persoana are nevoie de 70.000 lei pentru a finaliza o constructie poate lua un credit cu ipoteca, cu avans 20% si va rambursa o perioada de aproximativ 4 ani si jumatate o rata lunara de 572 lei, la o dobanda fixa de 4,99%. Dupa aceasta perioada, dobanda se va reduce automat la 4,5% fixa, iar rata lunara scade la 490 lei, achitata timp de aprox 8 ani. Dupa aproximativ 12 ani si jumatate, clientul va achita un total de aproximativ 78.805 lei (DAE 5,25%).

Insa daca o persoana doreste sa cumpere sau sa construiasca un imobil si are nevoie de 150.000 lei poate contracta un credit cu ipoteca, cu avans 20%, si va achita o perioada de aproximativ 4 ani si jumatate o rata lunara de 1.224 lei, la o dobanda fixa de 4,99%. Dupa aceasta perioada, dobanda se va reduce automat la 4,5% fixa, iar rata lunara scade la 1.050 lei, achitata timp de aprox 8 ani. Dupa aproximativ 12 ani si jumatate, clientul va achita un total de aproximativ 167.742 lei (DAE 5,61%).

Cetatenii care isi planifica din timp lucrarile de imbunatatire a locuintei, pot semna acum un contract de economisire-creditare. Dupa ce economisesc in medie 3-5 ani prin produsul clasic de economisire-creditare, ei au posibilitatea sa acceseze un credit cu dobanda fixa la lei, de doar 4,5% pe an, in functie de produsul ales. In perioada de economisire, clientul primeste o prima de stat de 25% din suma economisita intr-un an, in limita a 250 euro, plus dobanda oferita de banca de 1,5% pe an.

Creditele acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru cumparare, constructie, modernizare a locuintei, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate anterior.

Produsele de economisire-creditare sunt produse financiare pe termen mediu si lung si au urmatoarele trei avantaje majore:
– Randament bun in faza de economisire ce se situeaza peste media pietei bancare; costuri scazute in faza de creditare
– Siguranta: produs in lei, fara risc valutar, cu rate fixe de dobanda
– Simplitate: rata lunara la credit egala cu suma economisita lunar in prima faza a produsului

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele 528 de agentii Raiffeisen Bank si partenerii nostri.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)