Raiffeisen Bank a realizat un profit net de 79 milioane de euro in primele noua luni ale anului 2014, fata de 86 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Trebuie mentionat ca in trimestrul al treilea al anului 2013 rezultatele au inclus si un efect pozitiv exceptional de 12 milioane de euro (eliberarea de pasive fiscale), fara de care profitul net ar fi indicat o crestere cu 6,7 procente an la an.

Valoarea totala a activelor a crescut pana la 5.959 milioane de euro, fata de 5.681 milioane de euro cat inregistra in trimestrul al treilea al anului 2013. Comparand cifrele aferente aceleiasi perioade a anului trecut, volumul total al creditelor a crescut cu 4 procente pana la 3.917 milioane de euro, iar depozitele au urmat acelasi trend (+3 procente), ajungand pana la 4.286 milioane de euro. Raportul credite/depozite se situeaza in prezent la 91% (aproape constant fata de trimestrul al treilea al anului 2013).

„Raiffeisen Bank finanteaza in continuare companiile si persoanele fizice din Romania, lucru demonstrat de faptul ca valoarea creditelor acordate in 2014 a depasit 1 miliard de euro (+10% fata de aceeasi perioada a anului trecut), din care 420 milioane de euro au fost acordati segmentului de persoane fizice. Rezultatele bancii sunt remarcabile, daca luam in considerare conditiile dificile ale mediului de afaceri si cresterea economica lenta. Sunt multumit ca atragem clienti noi si sa dezvoltam in continuare relatiile cu cei existenti deja in portofoliul nostru. Acest lucru inseamna ca am reusit sa urmarim principalul nostru obiectiv – de a ne consolida relatiile pe termen lung cu clientii nostri”, a spus Steven van Groningen, Presedinte & CEO Raiffeisen Bank.

Rata solvabilitatii Raiffeisen Bank a fost de 18,7% la sfarsitul lunii septembrie 2014. Chiar daca mediul economic nu a dat prea multe semne de crestere, indicatorii de risc ai bancii s-au imbunatatit comparativ cu anul trecut, mai ales datorita portofoliului de persoane fizice, care si-a imbunatatit substantial comportamentul de plata. Rata creditelor neperformante a scazut pana la 7,4% , comparativ cu 8,0% in septembrie 2013.

Ca rezultat al masurilor luate de banca pentru cresterea eficientei si diversificarea surselor de venituri, raportul cost/venituri a scazut pana la 56%, fata de 59%, cat era in trimestrul al treilea al anului 2013.

Clientii bancii folosesc din ce in ce mai mult canalele electronice pentru tranzactiile zilnice: numarul utilizatorilor aplicatiei pentru telefoane mobile smart si tablete a crescut cu peste 100% comparativ cu datele inregistrate in septembrie 2013 (pana la 15,8 mii), iar numarul de utilizatori ai serviciilor de internet banking a crescut cu 21% (pana la 103 mii). Raiffeisen Bank ramane lider pe piata cardurilor de credit in Romania si continua sa-si consolideze pozitia pe piata tranzactiilor la EPOS si ATM.

Raiffeisen Bank deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.700 de companii. La sfarsitul trimestrului al treilea al anului 2014, reteaua Raiffeisen Bank numara 528 de unitati (fata de 527 in septembrie 2013), peste 1.100 de ATM-uri si aproximativ 13.000 de EPOS-uri.

Dupa primele noua luni ale acestui an, banca avea 5.476 de angajati activi, comparativ cu 5.608 in septembrie 2013.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)