Raiffeisen Bank revine cu o ofertă îmbunătățită de conversie cu discount pentru clienții care au dificultăți la plata creditelor în CHF și cu un grad de îndatorare a familiei mai mare de 60%, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Oferta vine din start cu o reducere de 25% a datoriei principale, o dobânda fixă în primii cinci ani, iar pentru restul perioadei, dobânda va fi variabilă (ROBOR la 3 luni +3%).

“Având în vedere clarificările legislative recente oferite de Curtea Constitutională a României cu privire la Legea Dării în Plată, am reluat oferta de soluții de conversie, într-o variantă îmbunătățită. Principiul nostru a rămas același: dorim să venim cu soluții pentru clienții care vor să ramburseze creditul, dar nu pot din motive obiective. De data aceasta oferta e valabilă o perioadă determinată și oferim reducerea datoriei cu 25%, la data conversiei”, a spus Mihai Răuță, director executiv, Retail Risc.

Criteriile de acordare a acestei metode de conversie
– credite în CHF cu garanție imobiliară;
– gradul de îndatorare a familiei (debitor/codebitor) depășește 60%;
– depunerea cererii de conversie pană în 30 aprilie 2017;
– să nu se înregistreze întarzieri mai mari de 90 de zile la data cererii.

Titularul de credit care îndeplinește aceste criterii poate suna la numărul de telefon gratuit (dedicat sprijinirii clienților cu probleme la plata ratelor) 0800.800.555, de luni până vineri în intervalul 9.00-20.00, pentru a fi programat într-una dintre agențiile Raiffeisen Bank. Documentele necesare (care vor fi obținute și semnate în agențiile băncii): cerere de conversie, acordul de verificare la Biroul de Credite și ANAF.

Etapele metodei
1. reducere imediată a soldului cu 25%;
2. conversie în lei a împrumutului, la cursul BNR din ziua conversiei;
3. timp de 5 ani dobândă fixă la lei de 4.5% pe an;
4. reducere de dobândă pe restul perioadei contractuale la nivelul celei mai bune dobânzi în lei oferite de bancă, ROBOR la 3 luni + 3%.

Raiffeisen Bank are mai multe metode de restructurare a creditelor în CHF pe care le pune la dispoziția clienților săi încă din 2009. Portofoliul de credite în CHF al băncii este aproximativ 210 de milioane de euro, numărul de credite fiind în prezent de aproximativ 5.600. Dintre acestea, peste 30% au fost restructurate până acum prin diferite metode, inclusiv conversii cu discount de principal.

Un exemplu concret
– Un credit de 50.000 CHF, perioada rămasă este de 25 de ani, iar rata este de 338 CHF.
* Cursul CHF/RON folosit este 4.1947 de lei, ROBOR la 3 luni 0,83%.
– Rata actuală: 1.418 lei (prin conversia ratei din CHF în lei)
– Rata în primii 5 ani, după conversia cu discout: 874 de lei
– Rata după primii 5 ani, cu dobandă variabilă: 825 de lei

infografic_conversie CHF_febr 2017
Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)