Raiffeisen Bank anunta extinderea ofertei de conversie cu discount pentru clientii care au dificultati la plata creditelor in CHF si au grad de indatorare de peste 65%. Metoda a fost creata pentru a veni in sprijinul clientilor dupa momentul cresterii cursului CHF (ianuarie 2015). Circa 1.500 de clienti au beneficiat pana acum de ofertele bancii de conversie.

“In configurarea parametrilor acestei metode am plecat de la ideea sa oferim o reducere de minim 20% pentru clientii cu credite in CHF care au dificultati in rambursarea creditului. In momentul in care, dintr-un motiv sau altul, gradul de indatorare al familiei depaseste pragul de 65%, stim ca este dificil pentru clienti sa plateasca si de aceea venim cu o oferta in favoarea lor cu reducere imediate de sold. De asemenea, oferim o reducere de dobanda pentru restul perioadei contractuale, practic cea mai buna dobânda la lei din oferta bancii, indiferent daca este credit imobiliar sau de nevoi personale garantat cu ipoteca”, a spus Mihai Rauta, director executiv Consumer Risc.

Criteriile de acordare a acestei metode de conversie:

– credite in CHF cu garantie imobiliara;

– gradul de indatorare al familiei (debitor/codebitor) depaseste 65%;

Titularul de credit care indeplineste aceste criterii poate suna la numarul de telefon gratuit 0800.800.555, de luni pana vineri in intervalul  9.00-20.00*, pentru a fi programat intr-una dintre agentiile Raiffeisen Bank.

Documentele necesare (care vor fi obtinute si semnate in agentiile bancii): cerere de conversie, acordul de verificare la Biroul de Credite si ANAF.

info raiffeisen

Etapele metodei:

  1. reducere imediata a soldului cu 10%;
  2. conversie in lei a imprumutului, la cursul BNR din ziua conversiei;
  3. reducere de dobânda pe restul perioadei contractuale (la nivelul celei mai bune dobânzi in lei oferite de banca, ROBOR la 3 luni + 3%
  4. reducere cu inca 10% a soldului, pe baza comportamentului bun de plata, 5% dupa primul an si inca 5% dupa al doilea an;

“Principiul este sa venim cu solutii pentru clientii care vor sa ramburseze creditul, dar nu pot, din motive obiective. De aceea oferim reducerea datoriei din momentul imediat acceptarii ofertei, si apoi o reducere in trepte pentru a recunoaste efortul de buna plata”, a explicat Rauta.

Raiffeisen Bank are mai multe metode de restructurare a creditelor in CHF pe care le pune la dispozitia clientilor sai inc` din 2009. Portofoliul de credite in CHF al bancii este aproximativ 380 de milioane de euro, numarul de credite fiind in prezent de aproximativ 7.700. Dintre acestea, peste 52% au fost restructurate pana acum, potrivit bancii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)