Raiffeisen Bank lansează pentru clienții săi noul flux, 100% online, pentru obținerea unui credit de nevoi personale, Flexicredit. Timpul de aplicare, procesare și obținere a creditului este de aproximativ 10 minute. “Flexicredit Online” reprezintă încă un pas important pe care îl face Raiffeisen Bank pentru a răsplăti loialitatea clienților săi care preferă servicii digitalizate, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

“Toți clienții noștri care dețin un cont curent în lei au acces la acest produs de creditare online, oricând și de oriunde, cu o reducere de dobândă de 0,7% din prețul standard. Implementarea fluxului “Flexicredit Online” demonstrează că Raiffeisen Bank este preocupată să-și întărească poziția pe piața bancară ca partener responsabil și inovator, ținând cont de preferințele clienților săi” a spus Cătălin Munteanu, director executiv, Aria Persoane Fizice la Raiffeisen Bank.

Din noiembrie 2016 și până acum, clienții Raiffeisen Bank puteau obține online preaprobarea creditului de nevoi personale, însă documentația de credit trebuia semnată într-o agenție, împreună cu un reprezentant al băncii. Acum, semnarea întregii documentații contractuale se realizează utilizând semnatura electronică calificată, emisă cu titlu gratuit de către bancă pentru acest scop, iar banii sunt virați automat în contul curent al solicitantului de credit. Implementarea semnăturii electronice calificate a făcut posibil acest flux de creditare complet online, fără nicio interacțiune cu un reprezentant al băncii.

Semnătura electronică calificată este o semnătură utilizată în mediul digital, care înlocuiește semnătura pe hârtie. Aceasta este emisă de un furnizor de servicii specializate, furnizor care îndeplinește condițiile prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 910/2014 (eIDAS) privind identificarea electronică și serviciile de încredere pentru tranzacțiile electronice.

Clienții eligibili pentru Flexicredit Online sunt cei care obțin venituri din salarii și/sau pensii, iar pașii sunt:

  • se autentifică pe www.raiffeisen.ro,
  • completează informațiile despre creditul dorit (suma, perioada, tip dobândă) și informațiile personale;
  • aleg oferta de creditare dorită;
  • își aleg contul lor de la Raiffeisen Bank, unde se va transfera suma aferentă creditului;
  • semnează întreaga documentație aferentă creditului cu semnătură electronică calificată, iar banii sunt virați în contul indicat.
Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)